Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

985-goulas 1.jpg
Γκούλας



Μυρωδάτα λεμόνια γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τρυγήσαμε την λεμονιά του φίλου μας και πήραμε μερίδιο, τώρα το παρουσιάζουμε σε όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό λεμόνια ακέρωτα.
  • 1 κιλό ζάχαρη.
  • 3 κούπες νερό.
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού.
  • 1/4 της κούπας γλυκόζη.
  • Κλωστή ,βελόνα.
  • Νερό μπορεί να χρειαστεί και άλλο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια μας και τα σκουπίζουμε, προτιμάμε τα οικολογικά η τα σπιτικά!
  2. Ξύνουμε με το λεπτό του ρεντέ όλη  τη φλούδα όπως όταν παίρνουμε ξύσμα για γλυκό. Το φυλάμε. Κοβουμε ένα κύκλο απο πάνω και απο κάτω του λεμονιού. Χαράζουμε φέτες 6-8, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το λεμόνι μας  και κόβουμε προσεχτικά φέτες της φλούδας, κρατάμε την σάρκα του λεμονιού.
  3. Τυλίγουμε ρολάκια τις φέτες προσεχτικά και τις περνάμε σε κλωστή με βελόνα κάπως μεγάλη και δημιουργούμε βραχιόλια των 5-6 ρολών. Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα αλλάζουμε 6-7 φορές σε διάρκεια 24 ώρών για να ξεπικρίσουν.
  4. Τα βάζουμε να βράσουν με το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο σημείο αυτό ,μόλις δηλαδή μαλακώσουν τα βγάζουμε απο το νερό και αφαιρούμε τις κλωστές .
  5. Βάζουμε την ζάχαρη στο νερό την ανακατεύουμε  βάζουμε και  τα λεμόνια και βράζουμε σε σιγανή θερμοκρασία το γλυκό μας .Αν δεν έμεινε αρκετό νεράκι προσθέτουμε λίγο ζεστό. Προσθέτουμε μια στάλα αλατάκι,και προς το τέλος τον χυμό λεμονιού και την γλυκόζη.
  6. Το αφήνουμε 24 ώρες και αν δούμε ότι θέλει λίγο δέσιμο ακόμη το  ξαναβράζουμε λίγο, πάλι σε σιγανή φωτιά.. Οταν κρυώσει το βάζουμε σε βάζα.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ξύσμα το φυλάμε με κονιάκ σε βαζάκι στο ψυγείο και βάζουμε από αυτό όπου θέλει ξύσμα λεμονιού, ακόμη και σε φαγητά. Αντέχει μέχρι ένα χρόνο.
  • Τη σάρκα των λεμονιών την βάζουμε στο μούλτι ,την πολτοποιούμε και μετά την σουρώνουμε και την βάζουμε σε μπουκαλάκια στο ψυγείο η  την κάνουμε παγάκια και τα βγάζουμε όταν θέλουμε λεμόνι σε ένα μικρό ποτηράκι να ξεπαγώσουν.
Σχόλια
Σχόλιο από Ντεπι , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ομορφο...
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
" Χρυσοχέρα ", κυρία Ειρήνη.Συγχαρητήρια.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη, έχεις αξιοποιήσει τα πάντα στα λεμονάκια σου. Αυτό θα πει καλονοικοκυρά!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό το γλυκό σου Ειρήνη! Αγαπημένο μου είναι το λεμόνι σε όλες του τις μορφές!! Θα μπει αυτή η συνταγή σίγουρα στο πρόγραμμά μου!! Μου αρέσει πολύ και το ξύσμα με το κονιάκ κάτι που δεν το έχω ξανακούσει!!
Σχόλιο από july88 , Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014
μια ερωτηση θελω να κάνω ....εχω καθαρισει τα λεμονια (τα εχω περασει στη κλωστη)και ειναι 1 κιλο ποση ζαχαρη θα βάλω?
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014
Τα λεμόνια ακαθάριστα πρέπει να είναι ένα κιλό όπως και η ζάχαρη,το γράφω στην συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή