Μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα
- 2 φύλλα σφολιάτας,
- 750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο,
- 1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό,
- 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα,
- 2 βανίλιες,
- 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα ή βιτάμ,
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.
- Λιώνουμε το κολοκύθι, πατώντας το με το δίσκο πουρέ ή στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.
- Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε λίγο το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού 40x35 εκ.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
- Βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από τη γέμιση να την καλύψει.
- Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε την επιφάνεια, [προς μια κατεύθυνση μόνο], σε λωρίδες 6 εκ. περίπου.
- Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 180 βαθμούς για 45' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε ελαφρά ζεστή.
Εγώ δεν έβαλα βούτυρο αλλά βιτάμ λαιτ και δεν λάδωσα τα φύλλα γιατί η σφολιάτα είναι ήδη πολύ λιπαρή!