Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μπεκάτσα με πατάτες και φέτα στο πήλινο

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Προσπαθώντας να βρω μια διαφορετική συνταγή για το κυνήγι σκέφτηκα τη συνταγή που σας προτείνω και το αποτέλεσμα μας άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε σας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 μπεκάτσες
  • 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες κομμένες στο μούλτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3/4 της κούπας άσπρο κρασί
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις μπεκάτσες για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
  3. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  4. Βγάζουμε τις μπεκάτσες από την κατσαρόλα, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό που έβρασαν και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
  5. Το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις μπεκάτσες να ροδίσουν κι αυτές.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό.
  7. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης  και μετά γυρίζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος.
  8. Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  9. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Aυτή η συνταγή πιστεύω να γίνεται και με άλλο κρέας, Μαριάντα, έτσι δεν είναι;
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010
Kορίτσια γίνεται με όλα σχεδόν τα είδη του κυνηγιού και για όσους δεν τρώνε το κυνήγι όπως εγώ γίνεται πολύ νόστιμο με κοτόπουλο, κουνέλι, μοσχάρι, αρνάκι και κατσικάκι. Με όλα τα είδη κρέατος που προανέφερα το έχω φτιάξει και ήταν νοστιμότατο.
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μας αρεσει,μας αρεσει!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο φαγητό!!!
Μεταφορά στην κορυφή