Μπεκάτσα με πατάτες και φέτα στο πήλινο

Προσπαθώντας να βρω μια διαφορετική συνταγή για το κυνήγι σκέφτηκα τη συνταγή που σας προτείνω και το αποτέλεσμα μας άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε σας.
- 2 μπεκάτσες
- 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες κομμένες στο μούλτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
- 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
- αλάτι και πιπέρι
- 2/3 της κούπας λάδι
- 3/4 της κούπας άσπρο κρασί
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις μπεκάτσες για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Βγάζουμε τις μπεκάτσες από την κατσαρόλα, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό που έβρασαν και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
- Το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις μπεκάτσες να ροδίσουν κι αυτές.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μετά γυρίζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.



