Μπαμπαδάκια
ζύμη
- 350 γρ αλεύρι
- 20 γρ μαγιά φρέσκια
- 1 κούπα γάλα ζεστό
- 4 αυγά
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1\2 κ,γ αλάτι
- 150 γρ βούτυρο
σιρόπι
- 250 γρ νερό
- 150 γρ ζάχαρη
- 3 ποτηράκια του λικέρ ρούμι η κονιάκ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 125 γρ άσπρο κρασί
- 250 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
- 1 κ,γ κακάο
- διάφορα φρούτα και αμύγδαλα καβουρντισμένα
- Παίρνουμε 12 έως και 24 φορμάκια για Σαβαρέν, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι
- Bάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακουβιτσα, τρίβουμε μέσα την μαγιά, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και λίγο από το αλεύρι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε 15 λεπτά .
- Χτυπάμε τα αβγά με 40 γρ ζάχαρη, την βανίλια μετά ρίχνουμε και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά για να λιώσει, ,αλλά όχι να κάψει, το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και μετά στο αλεύρι με την μαγιά.
- Τα χτυπάμε στο μίξερ σε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι, δηλαδή να είναι πολύ μαλακό σχεδόν ρευστό.
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.
- Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα φορμάικα με την ζύμη, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
- Βάζουμε τα φορμάικα στον φούρνο στην δεύτερη σχάρα από το κάτω μέρος και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Με τα υλικά βράζουμε το σιρόπι έως να διαλυθεί η ζάχαρη.
Το σιρόπιασμα
- Βάζουμε τα μπαμπακάκια επάνω σε μια πιατέλα ανάποδα δηλαδή το επάνω μέρος να ακουμπά στην πιατέλα και τα ποτίζουμε με το σιρόπι καλά, δεν πρέπει να έχουν στεγνό μέρος.
- Μοιράζουμε την σαντιγί στα δυο στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε απαλά και την βάζουμε σε σακούλα γαρνιρίσματος(κορνέ) και γαρνίρουμε τα μπαμπαδακια με την σαντιγί και τα φρούτα
Μονο που εγω δεν τα εκανα τοσο πλουσια σαν εσενα .Προτιμησα πορτοκαλι μαρμελαδα για να τα στολισω .
http://tinypic.com/?t=postupload