Μιλφέιγ με κρέμα χαλβά
- 2 φύλλα σφολιάτας ή 2-3 πακέτα σφολιατίνια,
- 300γρ.χαλβά,(εγώ έβαλα με αμύγδαλα),
- 3 κρέμες γάλακτος των 250ml.η κάθε μια,
- 2 κ.σ. άχνη, αν θέλουμε κανέλα για τα φύλλα.
- Κόβουμε τα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού που θα στήσουμε το γλυκό. Τα κομμάτια που θα μείνουν τα κρατάμε. Βάζουμε σε λαδόκολλα τα κομμάτια που κόψαμε και αυτά που μας έμειναν και τα ψήνουμε 15' περίπου να ροδίσουν. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε το χαλβά κομμένο σε κομματάκια στο μούλτι και τον πολτοποιούμε. Χτυπάμε τις 2 κρέμες καλά 5-8' να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χαλβά, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, το τοποθετούμε στο ταψάκι μας, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, βάζουμε την μισή δόση κρέμας-χαλβά, απάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Χτυπάμε την τρίτη κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά! να γίνει σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα. Τέλος θρυμματίζουμε τα κομμάτια που μας είχαν μείνει πάνω στη σαντιγί.
- Εύκολο, γρήγορο γλυκάκι για όλες τις ώρες!
- Αν δεν μας αρέσει να φτιάξουμε την κρέμα με τις κρέμες γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε 2 φακέλους έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ ή κρέμα Ζαχαροπλαστικής.
και πολύ εύκολο!!!