Μηλόπιτα τραγανή στο τσακ μπαμ
- 125 γρ βούτυρο
- 125 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3-4 μέτρια μήλα
- 3-4 κουταλιές κομπόστα
- 1-2 κουταλιές ζελέ μήλο
- καρύδια
- κανέλλα
- Φτιάχνουμε τη ζύμη και τη βαζουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Εν το μεταξύ καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κομμάτια, Και βάζω την κανέλα, κομπόστα και ζελέ, καρύδια σε κομματάκια και τα ανακατεύω.
- Μοιραζω τη ζύμη σε 2 μέρη, βάζω βούτυρο στο ταψάκι 22×25 μέγεθος. και ανοίγω την ζύμη να πάει παντού με το χέρι,και αν χρειαστεί με λίγο αλεύρι στο χέρι, έτσι να ανέβει λίγο στα πλάγια.
- Βαζω την γέμιση πάνω στη ζύμη να πάει παντού, και βάζω και λίγο καρύδια.
- Την άλλη μισή βάζω σε μεμβράνη, και σκεπαζω πάλι με μεμβράνη και ανοίγω με τον πλαστή στο μέγεθος του ταψιού.Βάζω πανω απο τα μήλα, και σκεπαζω
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο και το βάζω επάνω με ένα πινέλο και πιέζω τα πλάγια να κλείσει.
- Κανω μαχαιριές ή πιρουνιες,βάζω λίγη κανέλα, καστανή ζάχαρη, αμύγδαλα, Και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30-40 λεπτά.
- Καλή επιτυχία