Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Μαρμελάδα με κολοκύθα και μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ασυνήθιστη και πολύ νόστιμη μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 700 γραμμάρια κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα μονο την ψυχα κομμένη σε κομματάκια
  • 300 γραμμάρια μήλο καθαρισμενο  απο τα κουκούτσια μονο
  • 200 ml αμαρετο
  • 60 γρ βούτυρο
  • 50 γρ χυμό λεμονιού
  • 200 γραμμάρια χυμο πορτοκαλι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 1/3 κ,γ. κανέλλα
  • 1/3 κ,γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 1/3 κ,γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ,γ. κάρδαμο
  • Μερικές σταγόνες λάδι πικραμυγδαλο
  • 50 ml ρούμι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε τα μήλα και την κολοκυθα και αφήνουμε σε σιγανη φωτιά σχεδον 20 λεπτα, ανακατευουμε λίγο ανάμεσα.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και το ξύσμα από το λεμόνι ,και τα μπαχαρικα, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  3. Αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μινι πιμερ και την λιωνουμε να γίνει σαν πουρες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανιλιες το αμαρετο, τις σταγονες πυκραμυγδαλο,το ρούμι και βραζουμε την μαρμελάδα για .10-15 λεπτα εώς να δέσει.
  4. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζακια. Τα γεμίζουμε καλα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν εχουμε και μαρζιπαν βάζουμε 60 γραμμάρια όταν βάλουμε τους χυμούς μεσα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή