Μαριναρισμένο κουνέλι με μανιτάρια

Ένα νόστιμο φαγητό αφού γίνεται με μαριναρισμένο κουνέλι και ζουμερά μανιτάρια πλευρώτους.
- 1 κουνέλι περίπου 2 κιλά κομμένο σε μερίδες μικρές
Για τη μαρινάτα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- Λίγο λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
- Μισή κούπα λάδι
- Μισό μπουκάλι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
- 1 με 2 κούπες νερό
- Αλάτι πιπέρι
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι μας.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της και αλείφουμε με αυτήν τα κομμάτια του κουνελιού μας. Βάζουμε το κουνέλι σε γυάλινο μπολ, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα ή για 10 ώρες περίπου. Όσο περισσότερο μείνει στη μαρινάτα, τόσο καλύτερα είναι.
- Βγάζουμε από τη μαρινάτα το κουνελάκι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγει όσο είναι δυνατόν το γιαούρτι και το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο. Εκεί το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με αλεύρι με τη βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού και από τις 2 πλευρές.
- Ζεσταίνουμε λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές. Καλύτερα να σοτάρουμε σε 2 δόσεις το κουνελάκι μας για να γίνει ροδοκοκκινισμένο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
- Πετάμε το λάδι του τηγανίσματος και βάζουμε νέο. Εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας και το αφήνουμε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά. Τέλος βάζουμε και το σοταρισμένο κουνέλι και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτοντας και τη μουστάρδα.
- Τέλος βάζουμε το νερό (όχι όλο, αλλά ανάλογα με το πόσο τραβάει το φαγητό μας), σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μη μας κολλήσει, λόγω του αλευριού. Διορθώνω τέλος το αλατοπίπερο.
- Σερβίρω με πουρέ ή πατάτες φούρνου στεγνές.




