Μανιτάρια γεμιστά
Νόστιμο,ελαφρύ ορεκτικό, για μπουφέ ή να συνοδεύσει τα μπιφτέκια μας ή τις μπριζόλες μας ...τρώγεται άνετα και ως κυρίως!
- 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 250 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια
- πολύχρωμες πιπεριές {πράσινη,κόκκινη,πορτοκαλί}
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ,το πράσινο μέρος
- λάδι για τα μανιτάρια
- αλατοπίπερο.
- Στο ρηχό ταψί της κουζίνας μας στρώνουμε λαδόκολλα.
- Με ένα βρεγμένο πανί σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας , τους αφαιρούμε με μαχαιράκι την εξωτερική φλούδα τους.
- Τα αλείφουμε με λάδι, τα αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' περίπου.
- Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και το κρεμμυδάκι σε μικρά τετραγωνάκια,ψιλοκόβουμε τον άνηθο .
- Σε μπολ ενώνουμε το Φιλαδέλφεια με τις πιπεριές ,κρεμμυδάκι και τον άνηθο,ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα ψημένα μανιτάρια μας με το μείγμα τυριού .
- Πασπαλίζουμε με έξτρα άνηθο και απολαμβάνουμε!
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε μια γέμιση από διάφορα τυριά όπως : παρμεζάνα τριμμένη, κασέρι τριμμένο ,μοτσαρέλα τριμμένη και τυρί κρέμα,λίγο σκορδάκι και μαϊντανό.
Για πικάντικη εκδοχή προσθέτουμε μπέικον,ζαμπόν ή λουκανικάκια ψιλοκομμένα.