Μακαρονάδα καλοκαιρινή
Μακαρόνια με τόνο και πιπεριές σε μια μακαρονάδα που τρώγεται εξίσου ευχάριστα ζεστή και κρύα !
- 1 πακέτο μακαρόνια πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό.
- 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες.
- 2-3 σκελίδες σκόρδο.
- 4-5 πιπεριές πράσινες και κόκκινες.
- 5 κουταλιές λάδι.
- 150 γραμμάρια ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλα.
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού .
- Αλάτι ,Πιπέρι, μαϊντανό.
- Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον χωρίζετε κομματάκια.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, τον τόνο και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
- Σβήνετε με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε πιατέλα ή μεγάλο μπώλ. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα του τόνου και της πιπεριάς και ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια να αναμειχθεί καλά το ζυμαρικό με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τρώγεται εξίσου καλά ζεστό και κρύο!
Είναι νηστίσιμη και εύκολη και απλή συνταγή!
και νοστιμοτατη!!!