Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λικέρ τριαντάφυλλο της υπομονής

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα , για να κάνουμε το υπέροχο αυτό ποτό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα (απ αυτην κανουμε και το γλυκακι μας) 300-400 φύλλα
  • 1200 γρ. ζαχαρη,
  • 1200 γρ. κονιακ,
  • μερικες σταγονες χρωμα κοκκινο (εγω στύβω ενα βρασμενο παντζαρι)
Οδηγίες
  1. Αφου πλυνουμε καλα τα ροδοπεταλα τα στεγνωνουμε καλα σε μια πετσετα, μετα τα τριβουμε μεσα σ ενα ταψι ελαφρα με την ζαχαρη και γεμιζουμε το βαζο μας ριχνοντας και το κονιακ.
  2. Κλεινουμε το βαζο και το αφηνουμε μεσα στο σπιτι μας για 3-4 μηνες (εξ ου και της υπομονης), οχι στον ηλιο γιατι θα χασει το χρωμα του.
  3. Αφου ερθει το πληρωμα του χρονου στραγγιζουμε και ριχνουμε και το χρωμα μας.
  4. Γεμιζουμε τις καραφες μας και κερναμε σε εξαιρετικες περιπτωσεις το εξαιρετικο και φινετσατο αυτο λικερ απ τα χερακια μας κι απ την υπομονη μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή