Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λεβκούχεν Νυρεμβέργης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Nürnberger Lebkuchen, αγαπημένα, χριστουγεννιάτικα, γερμανικά μπισκότα.

Συστατικά
  •    175 γρ μέλι.
  •    50 γρ ζαχαρη
  •    1 πρεζα αλάτι
  •    2 κ σ λαδι ελαφρύ
  •    2 κ σ νερό
  •    50 γρ νερατζι κόντιτα
  •    75 γρ αποξηραμένα βερύκοκα και κομμένα σε κομματάκια ( εγω εβαλα
  •    Πορτοκάλι κόντιτα )
  •    1 κρόκο αυγου
  •    75 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  •    75 γρ αλεσμένα φουντουκια
  •    250 γρ αλεύρι
  •    3 κ. γλ. μπεικιν
  •    1 κ.. γλ. κακάο
  •    1 μυτουλα απο το μαχαίρι αλεσμένο γαρύφαλο
  •    20 γρ απο το μαχαίρι κανέλα

Για το σοκολατένιου γλάσο

  •    200 γρ κουβερτούρα άσπρη και σκουρη
  •    και αμύγδαλα καβουρντισμένα επάνω
Οδηγίες
  1. Με το μαχαίρι ψιλοκοβουμε τα κόντιτα και τα ξερά βερυκοκα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι ,τη ζαχαρη, το αλάτι, το λαδι, και το νερό   και τα ζεσταίνουμε σιγα σιγα.  
  3. Βάζουμε την μάζα αυτή σε μια λεκάνη του μίξερ αφήνουμε να κρυώσει.   Προσθέτουμε και τον κρόκο ανακατεύουμε να ενωθεί με την μάζα.   Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, τα κομμένα κόντιτα ,τα κομμένα βερυκοκα, κακάο, γαρύφαλο, κανέλα , το ανακατεμένος με το αλεύρι μπεικιν, και τα ανακατεύουμε καλα με το μίξερ αλλα με τα ειδικά που κανουμε το ζυμάρι.
  4. Στον πάγκο εργασίας πασπαλίζουμε αλεύρι.   Βάζουμε επάνω την ζύμη και Κανουμε ενα ρολό 25 πόντους μάκρος.   Το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  5. Με ενα μαχαίρι πριόνι κόβουμε σε φέτες ½ cm πόντο η κάθε μια.   Βάζουμε τις φέτες σε ενα ταψί με λαδόκολλα   Και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους   180 – 200 Βαθμούς για 15 λεπτα.
  6. Σε ενα κουτί για μπισκότα κρατάνε 6 εβδομάδες
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή