Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λεβκούχεν Νυρεμβέργης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Nürnberger Lebkuchen, αγαπημένα, χριστουγεννιάτικα, γερμανικά μπισκότα.

Συστατικά
  •    175 γρ μέλι.
  •    50 γρ ζαχαρη
  •    1 πρεζα αλάτι
  •    2 κ σ λαδι ελαφρύ
  •    2 κ σ νερό
  •    50 γρ νερατζι κόντιτα
  •    75 γρ αποξηραμένα βερύκοκα και κομμένα σε κομματάκια ( εγω εβαλα
  •    Πορτοκάλι κόντιτα )
  •    1 κρόκο αυγου
  •    75 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  •    75 γρ αλεσμένα φουντουκια
  •    250 γρ αλεύρι
  •    3 κ. γλ. μπεικιν
  •    1 κ.. γλ. κακάο
  •    1 μυτουλα απο το μαχαίρι αλεσμένο γαρύφαλο
  •    20 γρ απο το μαχαίρι κανέλα

Για το σοκολατένιου γλάσο

  •    200 γρ κουβερτούρα άσπρη και σκουρη
  •    και αμύγδαλα καβουρντισμένα επάνω
Οδηγίες
  1. Με το μαχαίρι ψιλοκοβουμε τα κόντιτα και τα ξερά βερυκοκα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι ,τη ζαχαρη, το αλάτι, το λαδι, και το νερό   και τα ζεσταίνουμε σιγα σιγα.  
  3. Βάζουμε την μάζα αυτή σε μια λεκάνη του μίξερ αφήνουμε να κρυώσει.   Προσθέτουμε και τον κρόκο ανακατεύουμε να ενωθεί με την μάζα.   Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, τα κομμένα κόντιτα ,τα κομμένα βερυκοκα, κακάο, γαρύφαλο, κανέλα , το ανακατεμένος με το αλεύρι μπεικιν, και τα ανακατεύουμε καλα με το μίξερ αλλα με τα ειδικά που κανουμε το ζυμάρι.
  4. Στον πάγκο εργασίας πασπαλίζουμε αλεύρι.   Βάζουμε επάνω την ζύμη και Κανουμε ενα ρολό 25 πόντους μάκρος.   Το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  5. Με ενα μαχαίρι πριόνι κόβουμε σε φέτες ½ cm πόντο η κάθε μια.   Βάζουμε τις φέτες σε ενα ταψί με λαδόκολλα   Και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους   180 – 200 Βαθμούς για 15 λεπτα.
  6. Σε ενα κουτί για μπισκότα κρατάνε 6 εβδομάδες
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή