Λαγός ή Κουνέλι κρασάτο στον Φούρνο
-
1 λαγό ή κουνέλι σε μερίδες
-
5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 λίτρο κόκκινο κρασί γαλλικό Burgunder
-
90 γρ. κόκκινο ξύδι
-
2 κ,σ. σπόρια κέδρο
-
3 δάφνες
-
2 τούφες δεντρολίβανο
-
2 κ,σ. μέλι
-
2 κ,σ. φυτίνη
-
2 κ,σ. ντομάτα πελτέ
-
2 κ,σ. βούτυρο
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. Crème fraîche
-
Αλάτι, πιπέρι
-
λίγο χυμό πορτοκάλι
-
1|2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε και το βάζουμε σ’ ένα τάπερ
-
Για την μαρινάτα, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και βάζουμε 90 γρ. κόκκινο ξύδι 2 κ,σ. σπόρια κέδρο, 3 δάφνες, 2 τούφες δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί και το ξύσμα
-
Τα βράζουμε για λίγο δυνατά και ρίχνουμε και το μέλι
-
Ρίχνουμε την καυτή μαρινάτα στο κρέας, κλείνουμε με το καπάκι του τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
-
Βγάζουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αλατοπιπερώνουμε
-
Στραγγίζουμε την μαρινάτα με ένα τρυπητό και παίρνουμε τα κρεμμύδια
-
Τα καβουρδίζουμε καλά με την φυτίνη και το βούτυρο και προσθέτουμε και τον πελτέ
-
Ρίχνουμε σιγά- σιγά λίγη από την μαρινάτα και αφήνουμε να βράσει
-
Προσθέτουμε και ένα φύλλο δάφνης, λίγο δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών
-
Ρίχνουμε και το κρέας μέσα και λίγη από την μαρινάτα, δοκιμάζουμε και την γεύση
-
Τα βάζουμε σε μια γάστρα, την σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
-
Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και στραγγίζουμε το ζουμάκι με ένα στραγγιστήρι
-
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το Crème fraîcheτο και βράζουμε για λίγο
-
Δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλατάκι ή λίγο κρασί ακόμη και ρίχνουμε και λίγο χυμό πορτοκάλι, έτσι που να μας αρέσει
-
Το δένουμε με λίγο Μονταμίν
-
Σερβίρουμε το κρέας με την σάλτσα κρασιού
αχ ναι μονταμιν ειναι ο Νισιστες