Κροκέτες από κρέας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
-
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο κρέας
-
1 φλιτζάνι τσαγιού μπεσαμέλ σφικτή
-
μισό φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
-
2 κρόκοι αυγών (τα ασπράδια για το πανάρισμα)
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
φρυγανιά
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
-
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια
-
Το βάζουμε σε σκεύος και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, το τυρί, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο
-
Ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά.
-
Πλάθουμε στρογγυλές κροκέτες, τις βουτάμε στην φρυγανιά και κατόπιν στα ασπράδια (τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με 2 κουταλιές νερό)
-
Έπειτα πάλι στην φρυγανιά.
-
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, αλλά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν
-
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια
Ωραιότατη συνταγή Χρύσα που αξίζει πολλά σκουφάκια! Εδώ έχουμε μόνο πέντε αλλά πολλαπλασιάζονται.
Μια συνταγή που αξιοποιούμε με τον πιο πικάντικο τρόπο τα απομεινάρια του ψημένου κρέατος!!!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή hrisag! Ωραία ιδέα για κρέας που μας έχει μείνει και πολλές φορές δεν ξέρουμε πως να το αξιοποιήσουμε!
Θα φροντίζω να έχω πάντα περίσσευμα κρέατος!!