Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2289-gavrosmarinatos11.jpg
Γαύρος μαρινάτος



Κρεμμυδοτυρόπιτα βλάχικη

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη πίτα από την φίλη μου την βλάχα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για το φύλλο:

  • 1 ποτήρι μεγάλο χλιαρό νερό.
  • Αλεύρι κόκκινο Άνθος.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι .
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι.
  •  Λίγο αλάτι.
  • Τέσσερις κουταλιές σούπας φυτίνη.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Νισεστέ.
  • Σουσάμι για επάνω και λίγο γάλα.

Για την γέμιση:

  • 7 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες.
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι.
  • αλάτι ,πιπέρι.
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι).
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα.
  • 3 αυγά.
  • Μαύρο πιπέρι.
  • 3-4 κουταλιές γάλα.
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι ,ρίχνουμε το χλιαρό νερό το αλάτι το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο -λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη. Την Πλάθουμε καλά να βγάλει φουσκάλες ,να στρώσει που λέμε. Την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και το καθένα από αυτά σε πέντε.
  2. Τα κάνουμε μπαλίτσες και τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια. Λιώνουμε την φυτίνη και αλείφουμε μαυτήν τα φυλλαράκια και τα ενώνουμε πέντε πέντε να γίνουν ένα φύλλο . Τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
  3. Βάζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια με 1 ποτήρι νερό και τα αχνίζουμε καλά. Μόλις τελειώσει το νερό ρίχνουμε 4 κουτ.σούπας λάδι ,αλάτι πιπέρι και πάπρικα .Τα σοτάρουμε αρκετά να μαραθούν καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια ρίχνουμε τα αυγά και το πιπέρι και το γάλα (3-4 κουταλιές). Τα ανακατεύουμε καλά .
  4. Ανοίγουμε με αλεύρι ανακατεμένο με νισεστέ, και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μεγάλο, ένα φύλλο .Το λαδώνουμε με λάδι που βάλαμε μέσα στην περίσσια φυτίνη, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο ,το λαδώνουμε και ρίχνουμε το μισό μείγμα τυριού.
  5. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα που τα ανοίγουμε και βάζουμε εναλλάξ κρεμμύδια και τυρί. Δηλαδή στο 2ο και 4ο φύλλο τυρί και στο 3ο και 5ο φύλλο κρεμμύδι.
  6. Στρώνουμε το τελευταίο(6ο φύλλο)και αλείφουμε από πάνω με λάδι. Χαράζουμε την πίτα ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε 3/4 του ποτηριού νερό στις γωνιές του ταψιού. Το κουνάμε να πάει γύρω -γύρω το νερό.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα. Την βγάζουμε από το φούρνο ,ραντίζουμε με λίγο γάλα και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για λίγη ώρα ,πριν την σερβίρουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012
Πολύ μερακλίδικη αυτή η πίτα Ειρήνη!Φαντάζομαι τη γεύση της!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμη!!
Μεταφορά στην κορυφή