Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2701-soupiesfrikase.jpg
Σουπιές φρικασέ



Κρέμα Ντι Λιμοντσέλο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 17 Αύγουστος 2014
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο ποτό με το αγαπημένο μας λιμοντσέλο και κρέμα γάλακτος!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 7 λεμόνια βιολογικά
  • 1 λίτρο οινόπνευμα 93% η βότκα

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 λίτρο νερό

Και αν θέλουμε να το κάνουμε κρέμα

  • 750 μλ -1 λίτρο κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε και από την κρέμα γάλακτος μαγειρικής
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλα τα λεμόνια, με ενα μαχαιρακι κοβουμε την φλουδα τους χωρις το ασπρο μέρος. Αν εχει λιγο ασπρο μέρος η φλουδα, την ξύνουμε να βγει με το μαχαίρι.
  2. Βαζουμε τις φλούδες σε ενα μπουκάλι γυάλινο. Ριχνουμε μεσα το οινόπνευμα το κλείνουμε Καλα με το καπάκι αφηνουμε επανω σε παράθυρο να εχει φως ας ειναι και έξω στον ήλιο για 7-10 ημέρες.
  3. Μετα παιρνουμε ενα τρυπητό, βαζουμε μεσα ενα πανί λεπτό και το σταγγιζουμε, τις φλούδες τις πετάμε.
  4. Βράζουμε την ζαχαρη με το νερό ίσια ίσια να λιώσει η ζαχαρη, κατεβαζουμε απο την φωτιά ριχνουμε τις βανίλιες. Αφηνουμε να κρυωσει, προσθετουμε το στραγγισμενο λιμοντσελο και το βαζουμε σε μπουκάλια με καπάκι.
  5. Τωρα εσείς αν θέλετε να κάνετε λιμοντσελο κρεμα. Θα βάλετε σε ενα μπουκάλι μεχρι το 1/4- η μεχρι στο μισό απο το μπουκάλι απο το λικερ και μετα συμπληρώνεται απο την κρεμα γαλακτος τόση που να σας αρεσει εσάς !
  6. Το λικερ κρεμα το βαζουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη. Δεν παγώνει γιατι εχει αλκοόλ και δεν υπάρχει φόβος να σπάσει το μπουκάλι ετσι έχετε παντα ενα παγωμένο νοστιμότατο λικερ κρεμα λιμοντσελο.
Σχόλια
Σχόλιο από elenil , Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015
Μπορεις ν μου διευκρινησεις τι κρεμα γαλακτος να χρησιμοποιησω;φυτική, με πληρη λιπαρα ή κατι αλλο;στην τελευταια φαση πως αναμειγνυονται τα υλικα;απλα το ανακινω;κ ποτε ειναι ετοιμο για ν το πιουμε;αμεσως μολις προσθεσω την κρεμα γαλακτος ή πρεπει να μεινει καποιες νερες;κ τελευταια ερωτηση (που σιγουρα θα την βαρεθεις!)με τσιπουρο γινεται;ευχαριστω!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015
Βάζεις κτεμα γαλακτος την κανονική εγω αυτήν βάζω και μετα στο ψυγείο εγω εχω ακομη απο το λικερ αυτο στο ψυγείο μου
Οταν θελω να σερβίρω το κουνάω το μπουκαλι πολυ Καλλα γιατι κατω εχει λόγο αλκοόλ στον πατο και επανω ειναι μια πηχτή κρεμα το ανακατεύω για να
Μεταφορά στην κορυφή