Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κότσι μοσχαρίσιο με χυλοπίτες ή Όσσο μπούκο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια ωραία Ιταλική συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο.
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα.
  • 1 ζωμό βωδινού οικολογικό.
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί.
  • 600 γραμμάρια τομάτα σπιτική πουμαρό(μπουκάλι),
  • 1 Φλιτζάνι λάδι.
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι.
  • 'Ενα βαζάκι μανιτάρια πορτσίνι(25 γραμμάρια)
  • Αλάτι,πιπέρι
  • .4 -5 κόκκους μπαχάρι.
  • 300 γραμμάρια χυλοπίτες.
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε σε δίσκο αλεύρι και ταμπονάρουμε καλά τις φέτες του κρέατος. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι να κάψει ,και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  2. Το βάζουμε σε μεγάλη γάστρα, οριζόντια όλα τα κομμάτια. Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,τα καρότα το σέλερυ και τα μανιτάρια που μουσκέψαμε σε 500 γραμάρια ζεστό νερό ,στραγγισμένα.(κρατάμε το νερό που το περνάμε από σουρωτήρι) Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το μπαχάρι ,την ντομάτα τον ζωμό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό,και το νερό των μανιταριών.Επίσης αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5-10 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το μείγμα της σάλτσας επάνω στο κρέας, σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Μετά 1,5 ώρα ελέγχουμε το φαγητό αν χρειάζεται νερό ,και προσθέτουμε βραστό. Μετά άλλη μία ώρα βλέπουμε αν έγινε το κρέας ,πρέπει να είναι μαλακό να μπαίνει καλά το πηρούνι μέσα ,επίσης ελέγχουμε αν θέλει αλάτι και διορθώνουμε.
  4. Σαυτό το σημείο προσθέτουμε ,αν χρειάζεται, ζεστό νερό και τις χυλοπίτες ,στα σημεία ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος, και μπόλικο μαϊντανό. Ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.
  5. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό βγάζοντας προσεχτικά το κρέας ,συνοδεύουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε από πάνω μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου ,πρόσθεσα τα πορτσίνι που τα είδα σε άλλες συνταγές.

Οσομπούκο- Ossobuco

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012
Συγνώμη! βιολογικός ο ζωμός και όχι οικολογικός όπως έγραψα από παραδρομή,επίσης όταν ξαναβάζουμε την γάστρα στο φούρνο με τις χυλοπίτες την βάζουμε ξεσκέπαστη.
Μεταφορά στην κορυφή