Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κοτόπουλο... των Φίλων

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μικρές μεριδούλες κοτόπουλου , όπως κοπανάκια , φτερούγες και ό , τι άλλο μας αρέσει , νόστιμα και πικάντικα , που τρώγονται αυστηρώς ... με το χέρι ! Άνετα και χαλαρά , όπως τρώμε με τους φίλους μας !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή κοπανάκια ή φτερούγες ή ανάμικτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Κύμινο , Κάρυ , Ρίγανη , Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 χούφτες σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
Οδηγίες



  1. Σε μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίσουμε .
  2. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και επάνω στο κρέας .
  3. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα , το κύμινο , το κάρυ , τη ρίγανη και το πιπέρι .
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλο το κρέας με τα μπαχαρικά του με τα χέρια μας .
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το σουσάμι , ανακατεύουμε πάλι , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο , να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 ώρες .
  6. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας , ακουμπάμε τις μερίδες , αλατίζουμε όλη την επιφάνεια , γυρίζουμε τις μερίδες και αλατίζουμε και την άλλη πλευρά .
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας 2 φορές το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος .
  8. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν έχει ροδοκοκκινίσει παντού , και δοκιμάζοντας με το πιρούνι μας εύκολα εισχωρεί στο εσωτερικό του .

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για πιο επίσημο σερβίρισμα , στολίζουμε τα κοπανάκια και τις φτερούγες με αλουμινόχαρτο , αν θέλουμε να τα σερβίρουμε σε τραπέζι , γιορτή , πάρτι , μπουφέ ή μια συγκέντρωση φίλων .
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές , ή ολόκληρες γεμιστές ψημένες στο φούρνο .
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμμ!!!!τραγανα ωραια
μπραβο Μαργκο μου
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πρόταση για το αγαπημένο μας κοτοπουλάκι Margo! Εξαιρετική και εύκολη!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2010
Εξαιρετικό, μαριναρισμένο μεζεδάκι - κοτοπουλάκι!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 10 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μοσχομιριστα και τραγανα,ωραιοτατα,και ομορφα τα παρουσιασες!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ-ΜΠΡΑΒΟ!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011
Άλλη μια παραλλαγή αυτής της συνταγής είναι να φτιάξετε σουβλάκια. Στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές κομμένα, με όλα τα μπαχαρικά, ψημένα σε πυρέξ στους 200 C (για να μη στεγνώσουν, λόγω του ότι είναι στήθος), πίτες, φύλλα μαρουλιού και μια σως από μαγιονέζα και μουστάρδα. Οι πατατούλες οι τηγανιτές, απαραίτητες!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μάργκο τέλειο το κοτόπουλο!!το τιμήσαμε,μικροί-μεγάλοι!!!!!!!!Μπράβο,πολύ νόστιμο!
Μεταφορά στην κορυφή