Κοτόπουλο... των Φίλων
Μικρές μεριδούλες κοτόπουλου , όπως κοπανάκια , φτερούγες και ό , τι άλλο μας αρέσει , νόστιμα και πικάντικα , που τρώγονται αυστηρώς ... με το χέρι ! Άνετα και χαλαρά , όπως τρώμε με τους φίλους μας !
- Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή κοπανάκια ή φτερούγες ή ανάμικτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- Κύμινο , Κάρυ , Ρίγανη , Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 χούφτες σουσάμι
- Ελαιόλαδο
- Σε μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίσουμε .
- Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και επάνω στο κρέας .
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα , το κύμινο , το κάρυ , τη ρίγανη και το πιπέρι .
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλο το κρέας με τα μπαχαρικά του με τα χέρια μας .
- Στο τέλος ρίχνουμε το σουσάμι , ανακατεύουμε πάλι , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο , να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 ώρες .
- Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας , ακουμπάμε τις μερίδες , αλατίζουμε όλη την επιφάνεια , γυρίζουμε τις μερίδες και αλατίζουμε και την άλλη πλευρά .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας 2 φορές το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος .
- Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν έχει ροδοκοκκινίσει παντού , και δοκιμάζοντας με το πιρούνι μας εύκολα εισχωρεί στο εσωτερικό του .
- Για πιο επίσημο σερβίρισμα , στολίζουμε τα κοπανάκια και τις φτερούγες με αλουμινόχαρτο , αν θέλουμε να τα σερβίρουμε σε τραπέζι , γιορτή , πάρτι , μπουφέ ή μια συγκέντρωση φίλων .
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές , ή ολόκληρες γεμιστές ψημένες στο φούρνο .
μπραβο Μαργκο μου