Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kοτόπουλο ψημένο σε σακούλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας τρόπος να ψήσουμε εύκολα το ψητό μας με υγιεινό τρόπο και χωρίς να  λερώσουμε το φούρνο μας. Επίσης ένας τρόπος να φάμε κάτι νόστιμο σε περίοδο δίαιτας αδυνατίσματος.

Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο με πέτσα ή χωρίς
  • 1 σακούλα ψησίματος ειδική για ψήσιμο στο φούρνο
  • 1 συσκευασία διάφορα λαχανικά ψιλοκομμένα κατεψυγμένα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Μισή κούπα λάδι ή και λιγότερο
  • Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κοτόπουλο και βάζουμε  στις σχισμές σκόρδο.
  3. Γεμίζουμε την κοιλιά με 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και αλείφουμε την επιφάνεια με τη μουστάρδα.
  4. Βάζουμε τα λαχανικά στη σακούλα, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε κρασί, λεμόνι και λάδι και κλείνουμε τη σακούλα. Κάνουμε μια τρύπα με οδοντογλυφίδα και ψήνουμε στους 190-200ο για περίπου 1,5 ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Οι σακούλες βρίσκονται σε κουτί και κόβεις όσο μήκος θέλεις. Πρώτα κλείνεις τη μια πλευρά με το κλιπς που έχει μέσα και μετά αφού τη γεμίσεις, κλείνεις και την άλλη πλευρά. Το βάζεις σε ταψί.  Με οδοντογλυφίδα κάνεις μια τρύπα στο πάνω μέρος της σακούλας για να βγαίνει ο αέρας  και να μην σκάσει η σακούλα.
  • Εδώ το κοτόπουλό μου είναι χωρίς πέτσα. Αν χρησιμοποιήσετε με πέτσα, λιγοστέψτε το λάδι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε αντί τα κατεψυγμένα, νωπά λαχανικά ψιλοκομμένα.
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος μαγειρέματος,πολλές φορές τον χρησιμοποιώ και εγώ,ιδικότερα για το κοτόπουλο,είναι τέλειος.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 25 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο!!! Μυρωδάτο, μαλακό και πολύ εύγευστο!!! Υγιεινή και παράλληλα πλούσια σε γεύσεις συνταγή!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 25 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πεντανοστιμο και για διαιτα πολυ καλλο
μπραβο Ηλιαννα
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κάποτε χρησιμοποιούσα πολύ αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος. Μετά το ρίξαμε στ αμαρτωλά.Είναι τέλειο το φαγητό σου Ηλιάννα!
Μεταφορά στην κορυφή