Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4356-likerstafiliken.jpg
Λικέρ σταφύλι



Κοτόπουλο αλά γαλλικά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012
none
Περιγραφή

Μια ελαφριά και νόστιμη γαλλική συνταγή για κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια.
  • 3 κουταλιές φυτίνη.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 1 μέτριο κοτόπουλο.
  • 1 κουταλιά αλεύρι.
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ.
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια λεπτά φετάκια.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από την φυτίνη σε τηγανάκι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ώσπου να πιούν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε στην φωτιά να πήξει η κρέμα.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μερίδες. Το σκουπίζουμε καλά. Λυώνουμε σε βαθύ τηγάνι την υπόλοιπη φυτίνη και σωτάρουμε τα κομμάτια του πουλερικού καλά και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το μισό κονιάκ.
  4. Αφού το ποτό εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά ώσπου να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο.
  5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ζεστή πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο κονιάκ και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινο κουτάλι .Σουρώνουμε το ζουμί αυτό και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, το ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε.
  6. Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στα κομμάτια του πουλιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σερβίρουμε ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι πιλάφι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή