Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ με τριφτή ζύμη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή

Ένα κέικ διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα!!!Δοκιμάστε το!

Συστατικά

Ζύμη

  • 1|2  κύβο φρέσκα μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 40 γρ  ζάχαρης
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 125 ml γάλα,
  • 25 γρ  βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού ή μισό αυγό
  • 250 g αλεύρι

για την τριφτή ζύμη

  • 260 γρ  αλεύρι
  • 140 γρ βούτυρο
  • 100 γρ  ζάχαρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νερού
  • 1 κρόκο αυγού ή το άλλο μισό του αυγού

Γλάσο

  • 100 γρ άχνη
  • μερικές σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες



  1. Σέ μία λεκάνη τού μίξερ ανακατευουμε τήν μαγιά με μια πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το κάρδαμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό γάλα με αυγό και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τώρα προσθέστε το αλεύρι και ζυμώνουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Δεν θα πρέπει να κολλά  ή ζήμη μας
  2. Τώρα, αφήστε την  ζύμη σέ ζεστό μέρος γαί μία ώρα μέχρι ο όγκος της έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
  3. Για τήν τριφτή ζήμη ανακατεύουμε όλα  τα υλικά σε ένα μπολ και μέ τά δάχτυλά μας κάνουμε τό τριφτό ζυμάρι
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στούς 200 ° C βαθμούς Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε γιά΄λιγο καί κανουμε μία μπάλα καί ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλο και πασπαλίζουμε με τήν τριμμένη ζύμη
  5. Τήν τυλιγουμε σέ ένα ρολλό, τίς άκρες τίς πατάμε καλά καί  τις  διπλώνουμε πρός τά μέσα και τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί μέ λαδόκολα
  6. Αλείψτε καλά με κρόκο αυγού ή αυγό και κόψτε τό ρολλό κατά μήκος μία φορά, αφήνουμε λίγο γιά 10 λεπτά περίπου καί ψήνουμε γιά 25 λεπτά.
  7. Κάνουμε τό γλάσο καί γλασάρουμε τό κείκ
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
Απίθανη συνταγή!!!Μπράβο! Λίγο μου θυμίζει το στόλεν ή όχι;
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
οχι Ηλιαννα μου δεν εχει καμια σημεσια με το στολεν
αλλα μορουμε και να μην το τυλιξουμε σε ρολλο αλλα να απλωσουμε την ζυμη σε ενα ταψι και να πασπαλισουμε επανω την τριφτη αυτη ζυμη να το αφησουμε να για 10 λεπτα να φουσκωση λιγο κα να το ψυσουμε το κοβουμε σε κοματια
μετα δεν βαζουμε απο πανω γλασο αλλα πασπαλιζουμε με αχνη και εχουμε ενα κεικ με γευση βουτυρο και μαγιας

μμμμ!!και ετσι ειναι πολυ ωραιο
Μεταφορά στην κορυφή