Καρυδόπιτα με καφέ
- 180 γρ. φαρίνα,
- 180 γρ. μαργαρίνη,
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη,
- 50 γρ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη,
- 3 αυγά,
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
- 1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό ,
- 1 βανίλια.
Γλάσο-γέμιση:
- 100 γρ. βιτάμ,
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη,
- 200 ml.κρέμα γάλακτος,
- 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ + 2 κ.γλ. νερό.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη, χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμμένο καφέ, τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε αφράτο μείγμα που δεν θα κολλά.
- Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180β. για 30 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα γίνει και γέμιση της καρυδόπιτάς μας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και το βιτάμ,χ τυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2. κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε ,αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε. Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στην μία καρυδόπιτα, απάνω τοποθετούμε την δεύτερη. Καλύπτουμε την καρυδόπιτά μας με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Γίνεται πολύ ωραία "γεμιστή"καρυδόπιτα με υπέροχο γλάσο!! Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε ένα ταψάκι και αφού κρυώσει καλά την κόβομε στην μέση οριζόντια και βάζουμε τη γέμιση!!!