Η Τούρτα της Άνοιξης
Για το παντεσπάνι
- 6 Αυγά
- 180 γρ Ζάχαρη
- 180 γρ Αλεύρι
- 2 κουταλιές λαδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
- 1 Βανίλια,
- 1 πρεζα Αλάτι,
για το άλειμμα των πάτων
- Μαρμελάδα η ζελε λεμονι
για το πότισμα
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λιμοτσελο δηλαδη λικερ λεμονι
για την κρεμα
- 400 γρ βουτυρο
- 400 γρ αχνη κοσκινισμενη
- ξυσμα απο λεμονι σχεδον 3 λεμόνια
- αμυγδαλοπαστα για τα τριανταφυλα βαμμένη σε κοκκινο και σε πρασινο χρωμα για τα φυλλα
- ζαχαροπαστα για την επικαλιψη της τουρτας συνταγη
- Για το σιροπι: βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για λιγα λεπτα και ριχνουμε μεσα το λικερ
- Για την κρεμα: χτυπαμε καλα το βουτυρο με την αχνη να ασπρίσει και να γίνει αφρατη, ριχνουμε και το ξυσμα και αφήνουμε στο ψυγειο μεχρι να την βαλουμε στο γλυκο.
- Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) βαζουμε στον πατο λαδοκολλα
- Κανουμε το παντεσπανι : Χωρίστε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε Τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν. Ριχνουμε και το λαδι στους κρόκους και συνεχιζουμε το ανακατεμα .
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το προσθετουμε εναλλαξ με το χτυπημένο ασπράδι αυγού στους κροκους, ανακατευουμε ελαφρα για να μην μας κοπεί το ασπραδι
- Ριχνουμε σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) και ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κοβουμε δύο φορές και ποτιζουμε και τους 3 πατους με το σιροπι
- Βαζουμε τον εναν πατο επανω σε μια αρκετα μεγαλη πιατελα, απλώνετε τη μαρμελάδα λεμονι, βαζουμε ξανα το δαχτυλιδι γυρω απο το παντεσπανι, ετσι θα εχουμε μια ομορφη τουρτα και απλωνουμε σχεδον ισως και λιγο περισοτερο απο τα 1|3 της κρεμας. Ξανα εναν πατο και παλι απο την κρεμα. Βαζουμε τον τριτο πατο, αλείφουμε με την κρεμα και τα πλαγια γυρω γυρω και βαζουμε στο ψυγειο.
- Κανουμε την ζαχαροπαστα και την βαφουμε στο ροζ με κοκκινη πάστα, με την ζαχαροπαστα καλυπτουμε την τουρτα ολοκληρη.
- Με την αμυγδαλοπαστα κανουμε τριανταφυλλα, φυλλα και τα κλωναρακια και στολιζουμε την τουρτα ετσι που να μας αρεσει.
- Μπορουμε και μετα, αν δεν φαγωθει ολη, να την βαλουμε ανετα στην καταψυξη.




