Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γουρουνάκια με γέμιση γλυκιά ή αλμυρή

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια όμορφη ιδέα για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ή για δωράκι. Βρήκα την συνταγή αυτή με γέμιση μαρμελάδας, εγώ έφτιαξα και με αλμυρή.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πανέμορφα γουρουνάκια

 Ζύμη:

  •     3-4 φλ. αλεύρι,
  •     1 1/4 φλ. ζεστό νερό,
  •     2 κ.σ.βιτάμ λιωμένο ή βούτυρο,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     1 κ.γλ.ζάχαρη + 1 κ.σ. ακόμη,
  •     1 κ.γλ. αλάτι.

 Γέμιση γλυκιά:

  •     μερέντα και τριμμένα φουντούκια ή μαρμελάδα φράουλα.
  •     Γέμιση αλμυρή:
  •     τυρί φιλαδέλφεια, ζαμπόν γαλοπούλας, πιπεριές κόκκινες και πράσινες.
  •     2 σταφίδες ή 2 σταγόνες σοκολάτας για μάτια στο γλυκό γουρουνάκι,
  •     2 φετούλες ελιάς για το αλμυρό.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε την μαγιά με το ζεστό νερό και το 1 κ.γλ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε 15 λεπτά.
  2. Σε άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, αλάτι και την 1 κ.σ. ζάχαρη.
  3. Λιώνουμε το βιτάμ ή βούτυρο, το ρίχνουμε στο μείγμα μαγιάς, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά για 8-10'σε αφράτη ζύμη.    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  4. Πατάμε τη ζύμη μας να ξεφουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ζυμώνουμε λίγο να σχηματιστεί μια μπάλα.    Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μεγάλα κομμάτια για το σώμα και δύο μικρά που θα σχηματίσουν τα αυτιά, την μύτη και την ουρίτσα του.    Αφήνουμε 30 λεπτά τα ζυμαράκια μας σκεπασμένα.
  5. Παίρνουμε το ένα μεγάλο ζυμαράκι και το ανοίγουμε σε φύλλο, απλώνουμε την μία γέμιση (μερέντα ή μαρμελάδα), τυλίγουμε και φτιάχνουμε πάλι μια μπάλα κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα και φτιάχνοντας το σώμα.
  6. Παίρνουμε το μικρό ζυμαράκι και το μοιράζουμε σε τρία μικρά μέρη.    Ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ το πρώτο ζυμαράκι μας φτιάχνοντας την μύτη του, κάνουμε με μαχαιράκι 2 τρυπούλες να σχηματίσουμε τα ρουθούνια του και κολλάμε βρέχοντάς το λίγο διαμορφώνοντας το πρόσωπο του.    Με το επόμενο ζυμαράκι φτιάχνουμε τα αυτιά του κόβοντας 2 μικρά τρίγωνα. Τα κολλάμε σωστά στο σώμα να σχηματιστούν τα αυτιά.    Και το τελευταίο ζυμαράκι και το μικρότερο το κάνουμε μικρό κορδονάκι που το γυρίζουμε δυο-τρεις φορές να σχηματιστεί η ουρίτσα του, το κολλάμε με λίγο νεράκι.
  7. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή τις σταφίδες βρεγμένες πάνω από τη μύτη του, στο αλμυρό βάζουμε τις ελιές.
  8.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20-30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Πανεύκολα και πολύ εμφανίσημα γουρουνάκια. Στην αρχική συνταγή η γέμιση μπαίνει αφού ψηθεί το γουρουνάκι. Δείτε τη συνταγή εδώ:

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012
Ευχαριστώ πολύ Ηλιάννα!!
Μεταφορά στην κορυφή