Γλυκοπατάτες γρήγορες στο φούρνο
- Μερικές γλυκοπατάτες ακαθάριστες
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 κ.σ. λάδι
- Θυμάρι, δεντρολίβανο φρέσκα
- 2 σκ. Σκόρδο φετάκια
- Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε λεκάνη με νερό να φουσκώσουν για μισή ώρα και να φύγει εύκολα το χώμα. Τρίβουμε με το σφουγγάρι της κουζίνας τις πατάτες μας να καθαρίσουν και τις κόβουμε με το φλούδι σε μικρά μπαστουνάκια.
- Ανάβουμε το φούρνο μας στους 220ο και βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου μας να ζεσταθεί περίπου ένα τέταρτο.
- Σε σουρωτήρι σκουπίζουμε καλά τις πατάτες μας και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τις πατάτες μας στην καυτή λαμαρίνα απλωτά.
- Ψήνουμε στον αέρα της κουζίνας μας, για μισή ώρα περίπου!





Σαν κάστανα εεε;;;πολύ καλό ακούγεται!!