Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεμιστά Θρακομακεδόνων με κιμά ή ορφανά

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεμιστά που μόνο οι Μακεδόνες ξέρουν και κάνουν , πλούσια σε υλικά και γεύση .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

6 ντομάτες μέτριες ώριμες
6 πιπεριές κόκκινες
6 πιπεριές πράσινες ανοιχτόχρωμες
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κολοκύθι

Γέμιση

1 / 2 κ . κιμά
20 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 / 2 ματσάκι άνηθο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 / 2 κ.σ. πιπέρι
1 κούπα μέτρια λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη

Στα '' ορφανά '' δεν βάζουμε μόνο τον κιμά . Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε
με μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα ή στο μούλτι .

Οδηγίες

Αδειάζουμε όλα μας τα ζαρζαβατικά και δεν πετάμε τίποτε . Το κολοκύθι και τη μελιτζάνα τα τρυπάμε με ένα πιρούνι . Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί και κάνουμε στη συνέχεια τη γέμιση .

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά . Το στραγγίζουμε και μέσα προσθέτουμε αλεσμένα , το περιεχόμενο της ντομάτας , της μελιτζάνας , του κολοκυθιού , από τις πιπεριές , πράσινες και κόκκινες - από το καπάκι το κάτω μέρος αφού πετάξουμε τα κουκούτσια , δίνουν ωραία γεύση , το κρεμύδι και ,
ψιλοκομμένα τα χορταρικά δυόσμο κλπ .. προσθέτουμε και ότι άλλο αναφέραμε .

Ανακατεύουμε με τα χέρια για να έχουμε την αίσθηση των υλικών , και να διαλύονται καλά .

Γεμίζουμε τα ζαρζαβατικά μας , και όταν κλείσουμε τα καπάκια με το ρόι ρίχνουμε σαν γαρνίρισμα λίγο λάδι σε όλα και με την αλατιέρα πασπαλίζουμε αλάτι παντού .

Ενα πολύ μικρό μέρος της ντομάτας και μία κουταλιά της σούπας πελτέ τ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού .
Αν ειναι φρέσκα τα ζαρζαβατικά μας, ρίχνουμε 1 μικρό ποτηράκι νερό στο ταψί , αν όμως είναι κατεψυγμένα δεν θέλει καθόλου .
Τα ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα και με τον φούρνο , μέχρι να πάρουν καλό χρώμα .


Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή τα κατεψυγμένα , πιπεριές , ντομάτες θέλουν σε δυνατή φωτιά 250 βαθμούς για μισή ώρα στην πρώτη σκάρα και την υπόλοιπη ώρα στους 200 βαθμούς, τα φρέσκα θέλουν 200 βαθμούς .

Τώρα που βρίσκουμε εύκολα κόκκινες ντομάτες μπορούμε να τις αδειάζουμε και να τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο ανάποδα , για να φύγουν τα υγρά τους , στην κατάψυξη για το χειμώνα . Κατόπιν αφού παγώσουν σε λίγες ώρες τις ρίχνουμε σε μια σακούλα κομμένες έτοιμες και με τα καπάκια τους . Το ίδιο κάνουμε και με όλα τα άλλα εκτός το κολοκύθι που δεν κρατιέται καλά .

Το περιεχόμενο της ντομάτας το αλέθουμε και το βάζουμε κι αυτό στην κατάψυξη σ ένα σακουλάκι .

Το μυστικό στα γεμιστά είναι τα πολλά υλικά και από υγρά να βάζουμε πολύ ντομάτα και οχι νερά , και στο ταψί και μέσα .
Δεν χρειάζονται καβούρντισμα γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι και πιο υγιεινά .
Τα ορφανά , έτσι τα λένε χαριτολογώντας στη μακεδονία μας , δηλ τα χωρίς κιμά γίνονται κι αυτά κατά τον ίδιο τρόπο .

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σοφια μου μπραβο το πιο αγαπημενο μου φαγητο,
ετσι τα φτιαχνη και η μαμα μου και ειναι πολυ νοστιμα
μπραβο που μας εδωσες την συνταγη
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονική νοστιμιά τα γεμιστά Sofouleli και αγαπημένα όλων μας!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων και με μικρές παραλλαγές. Καλύτερα χωρίς καβούρντισμα για να γίνεται πιο ελαφρύ. Πολύ καλό το μυστικό για την κατεψυγμένη ντομάτα. Ευχαριστούμε Βιανκα για τη φωτογραφία που είναι ωραιότατη!
Μεταφορά στην κορυφή