Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

847-mous1.jpg
Μους Λεμόνι



Γεμιστά Θρακομακεδόνων με κιμά ή ορφανά

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεμιστά που μόνο οι Μακεδόνες ξέρουν και κάνουν , πλούσια σε υλικά και γεύση .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

6 ντομάτες μέτριες ώριμες
6 πιπεριές κόκκινες
6 πιπεριές πράσινες ανοιχτόχρωμες
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κολοκύθι

Γέμιση

1 / 2 κ . κιμά
20 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 / 2 ματσάκι άνηθο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 / 2 κ.σ. πιπέρι
1 κούπα μέτρια λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη

Στα '' ορφανά '' δεν βάζουμε μόνο τον κιμά . Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε
με μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα ή στο μούλτι .

Οδηγίες

Αδειάζουμε όλα μας τα ζαρζαβατικά και δεν πετάμε τίποτε . Το κολοκύθι και τη μελιτζάνα τα τρυπάμε με ένα πιρούνι . Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί και κάνουμε στη συνέχεια τη γέμιση .

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά . Το στραγγίζουμε και μέσα προσθέτουμε αλεσμένα , το περιεχόμενο της ντομάτας , της μελιτζάνας , του κολοκυθιού , από τις πιπεριές , πράσινες και κόκκινες - από το καπάκι το κάτω μέρος αφού πετάξουμε τα κουκούτσια , δίνουν ωραία γεύση , το κρεμύδι και ,
ψιλοκομμένα τα χορταρικά δυόσμο κλπ .. προσθέτουμε και ότι άλλο αναφέραμε .

Ανακατεύουμε με τα χέρια για να έχουμε την αίσθηση των υλικών , και να διαλύονται καλά .

Γεμίζουμε τα ζαρζαβατικά μας , και όταν κλείσουμε τα καπάκια με το ρόι ρίχνουμε σαν γαρνίρισμα λίγο λάδι σε όλα και με την αλατιέρα πασπαλίζουμε αλάτι παντού .

Ενα πολύ μικρό μέρος της ντομάτας και μία κουταλιά της σούπας πελτέ τ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού .
Αν ειναι φρέσκα τα ζαρζαβατικά μας, ρίχνουμε 1 μικρό ποτηράκι νερό στο ταψί , αν όμως είναι κατεψυγμένα δεν θέλει καθόλου .
Τα ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα και με τον φούρνο , μέχρι να πάρουν καλό χρώμα .


Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή τα κατεψυγμένα , πιπεριές , ντομάτες θέλουν σε δυνατή φωτιά 250 βαθμούς για μισή ώρα στην πρώτη σκάρα και την υπόλοιπη ώρα στους 200 βαθμούς, τα φρέσκα θέλουν 200 βαθμούς .

Τώρα που βρίσκουμε εύκολα κόκκινες ντομάτες μπορούμε να τις αδειάζουμε και να τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο ανάποδα , για να φύγουν τα υγρά τους , στην κατάψυξη για το χειμώνα . Κατόπιν αφού παγώσουν σε λίγες ώρες τις ρίχνουμε σε μια σακούλα κομμένες έτοιμες και με τα καπάκια τους . Το ίδιο κάνουμε και με όλα τα άλλα εκτός το κολοκύθι που δεν κρατιέται καλά .

Το περιεχόμενο της ντομάτας το αλέθουμε και το βάζουμε κι αυτό στην κατάψυξη σ ένα σακουλάκι .

Το μυστικό στα γεμιστά είναι τα πολλά υλικά και από υγρά να βάζουμε πολύ ντομάτα και οχι νερά , και στο ταψί και μέσα .
Δεν χρειάζονται καβούρντισμα γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι και πιο υγιεινά .
Τα ορφανά , έτσι τα λένε χαριτολογώντας στη μακεδονία μας , δηλ τα χωρίς κιμά γίνονται κι αυτά κατά τον ίδιο τρόπο .

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σοφια μου μπραβο το πιο αγαπημενο μου φαγητο,
ετσι τα φτιαχνη και η μαμα μου και ειναι πολυ νοστιμα
μπραβο που μας εδωσες την συνταγη
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονική νοστιμιά τα γεμιστά Sofouleli και αγαπημένα όλων μας!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων και με μικρές παραλλαγές. Καλύτερα χωρίς καβούρντισμα για να γίνεται πιο ελαφρύ. Πολύ καλό το μυστικό για την κατεψυγμένη ντομάτα. Ευχαριστούμε Βιανκα για τη φωτογραφία που είναι ωραιότατη!
Μεταφορά στην κορυφή