Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4541-snowmancake.jpg
Snowman Cake



Γεμιστά Θρακομακεδόνων με κιμά ή ορφανά

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεμιστά που μόνο οι Μακεδόνες ξέρουν και κάνουν , πλούσια σε υλικά και γεύση .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

6 ντομάτες μέτριες ώριμες
6 πιπεριές κόκκινες
6 πιπεριές πράσινες ανοιχτόχρωμες
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κολοκύθι

Γέμιση

1 / 2 κ . κιμά
20 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 / 2 ματσάκι άνηθο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 / 2 κ.σ. πιπέρι
1 κούπα μέτρια λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη

Στα '' ορφανά '' δεν βάζουμε μόνο τον κιμά . Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε
με μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα ή στο μούλτι .

Οδηγίες

Αδειάζουμε όλα μας τα ζαρζαβατικά και δεν πετάμε τίποτε . Το κολοκύθι και τη μελιτζάνα τα τρυπάμε με ένα πιρούνι . Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί και κάνουμε στη συνέχεια τη γέμιση .

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά . Το στραγγίζουμε και μέσα προσθέτουμε αλεσμένα , το περιεχόμενο της ντομάτας , της μελιτζάνας , του κολοκυθιού , από τις πιπεριές , πράσινες και κόκκινες - από το καπάκι το κάτω μέρος αφού πετάξουμε τα κουκούτσια , δίνουν ωραία γεύση , το κρεμύδι και ,
ψιλοκομμένα τα χορταρικά δυόσμο κλπ .. προσθέτουμε και ότι άλλο αναφέραμε .

Ανακατεύουμε με τα χέρια για να έχουμε την αίσθηση των υλικών , και να διαλύονται καλά .

Γεμίζουμε τα ζαρζαβατικά μας , και όταν κλείσουμε τα καπάκια με το ρόι ρίχνουμε σαν γαρνίρισμα λίγο λάδι σε όλα και με την αλατιέρα πασπαλίζουμε αλάτι παντού .

Ενα πολύ μικρό μέρος της ντομάτας και μία κουταλιά της σούπας πελτέ τ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού .
Αν ειναι φρέσκα τα ζαρζαβατικά μας, ρίχνουμε 1 μικρό ποτηράκι νερό στο ταψί , αν όμως είναι κατεψυγμένα δεν θέλει καθόλου .
Τα ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα και με τον φούρνο , μέχρι να πάρουν καλό χρώμα .


Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή τα κατεψυγμένα , πιπεριές , ντομάτες θέλουν σε δυνατή φωτιά 250 βαθμούς για μισή ώρα στην πρώτη σκάρα και την υπόλοιπη ώρα στους 200 βαθμούς, τα φρέσκα θέλουν 200 βαθμούς .

Τώρα που βρίσκουμε εύκολα κόκκινες ντομάτες μπορούμε να τις αδειάζουμε και να τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο ανάποδα , για να φύγουν τα υγρά τους , στην κατάψυξη για το χειμώνα . Κατόπιν αφού παγώσουν σε λίγες ώρες τις ρίχνουμε σε μια σακούλα κομμένες έτοιμες και με τα καπάκια τους . Το ίδιο κάνουμε και με όλα τα άλλα εκτός το κολοκύθι που δεν κρατιέται καλά .

Το περιεχόμενο της ντομάτας το αλέθουμε και το βάζουμε κι αυτό στην κατάψυξη σ ένα σακουλάκι .

Το μυστικό στα γεμιστά είναι τα πολλά υλικά και από υγρά να βάζουμε πολύ ντομάτα και οχι νερά , και στο ταψί και μέσα .
Δεν χρειάζονται καβούρντισμα γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι και πιο υγιεινά .
Τα ορφανά , έτσι τα λένε χαριτολογώντας στη μακεδονία μας , δηλ τα χωρίς κιμά γίνονται κι αυτά κατά τον ίδιο τρόπο .

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σοφια μου μπραβο το πιο αγαπημενο μου φαγητο,
ετσι τα φτιαχνη και η μαμα μου και ειναι πολυ νοστιμα
μπραβο που μας εδωσες την συνταγη
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονική νοστιμιά τα γεμιστά Sofouleli και αγαπημένα όλων μας!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων και με μικρές παραλλαγές. Καλύτερα χωρίς καβούρντισμα για να γίνεται πιο ελαφρύ. Πολύ καλό το μυστικό για την κατεψυγμένη ντομάτα. Ευχαριστούμε Βιανκα για τη φωτογραφία που είναι ωραιότατη!
Μεταφορά στην κορυφή