Φρουτότουρτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
ζύμη Crumble (τριφτή)
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κοπανισμένα καρύδια
- 1 σακουλάκι βανίλια
- 1/2 κ.τ.γ. κανέλλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. πολύ μαλακό βούτυρο
Τα τρίβουμε μόνο με τα δάχτυλά μας, δεν ζυμώνονται (να γίνει σαν χοντρός τραχανάς)
Γέμιση
- 650 γρ. νεκταρίνια ή ροδάκινα ή βερύκοκα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα από ροδάκινο ή βερύκοκο
- 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (αυτό που κάνουμε τις κρέμες)
Οδηγίες
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200°
- Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άνθος αραβοσίτου.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με στεφάνι. Βάζουμε το μισό ζυμάρι μας και το πατάμε να πάει παντού.
- Βάζουμε τα φρούτα και αφήνουμε 1 εκ. από το τοίχος ελεύθερο
- Βάζουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω από τα φρούτα .
- Το ψήνουμε σχεδόν 5' στους 200° C Μετά στους 170 ° C για 30' - 40'
- Όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Φαίνεται υπέροχο και αρκετά πρωτότυπη ιδέα η γέμιση με φρέσκα φρούτα τα οποία θα καραμελώσουν στο ψήσιμο και θα βγάλουν όλη τη γλύκα και το άρωμα!
Το φύλλο το πάνω, Μπιάνκα, θα το ανοίξουμε με πλάστη και θα το τοποθετήσουμε ή θα κάνουμε κάτι άλλο; Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και θα τη φτιάξω και σήμερα μάλιστα.
Ηκιαννα το φυλο δεν το ανοιγουμε με τον πλαστη αλλα το τριβουμε .δηλαδη το βαζουμε τριμενο δηλ.σαν χονδρο Τραχανα και οταν ψηθη ειναι πολυ τραγανηστο
Σούπερ χυμώδες το γλυκό σου .Αμβροσία! .
Όταν κάνω αυτή την τεχνική που αναφέρεις με την τριφτή ζύμη , κανω το εξής κόλπο .Παγώνω το ζυμάρι για λίγο και το περνώ απο τον χοντρό τρίφτη, η ζύμη πέφτει ομοιόμορφα δεν κολαει και εχει ενα υπέροχο σχήμα οταν ψηθεί .
νομιζω οτι η ζυμη λεγετε
Crumble αν δεν κανω λαθος
Μπιανκα ,ψυχουλιαστη κατ εμας ,η μπριζε .Ειναι μια ζύμη που συνηθίζουν να φτιάχνουν ,στην Αγγλια, στη Σκωτια .Μονο που αυτοι κανουν ενα μιξ αλευριού και ξηρών καρπών (με σταθερές τις ποσότητες ζάχαρης και βουτύρου), η 110 γρ.αλεύρι ολικής άλεσης και 100 γρ.porridge oats, ή 110 γρ.αλεύρι και 110 γρ.musli.
φαντάζομαι αυτή η συνταγή θα γίνεται τέλεια και το χειμώνα με μήλα!!!
ισως ναι!DIONYSIA μου αλλα καλλα θα ειναι τα μηλα να τα σωταρουμε λιγο γιατι ειναι πιο σφυχτο φρουτο απο οτι ειναι τα νεκταρινια,τα βερυκοκα η τα ροδακινα
την φτιαχνω για την φιλη μου που θα ερθη σε λιγο για καφε
Αυτή την συνταγή την είδα τυχαία...καταρχήν 5 σκουφάκια γιατί φαίνεται τέλεια και άλλα 15 σκουφάκια για το βίντεο και για σένα καλά δεν υπάρχεις ρε Μπιάνκα είσαι θεαα..έριξα πολύ γέλιο που ο σύζυγος σε έβαλε να του κάνεις και άλλη ζύμη από πάνω χαχα όλα τα λεφτα!