Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

550-rownies.jpg
Βrownies στα γρήγορα



Φρουτότουρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η νοστιμιά του καλοκαιριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ζύμη Crumble (τριφτή)

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κοπανισμένα καρύδια
  • 1 σακουλάκι βανίλια
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. πολύ μαλακό βούτυρο

Τα τρίβουμε μόνο με τα δάχτυλά μας, δεν ζυμώνονται (να γίνει σαν χοντρός τραχανάς)

Γέμιση

  • 650 γρ. νεκταρίνια ή ροδάκινα ή βερύκοκα
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα από ροδάκινο ή βερύκοκο
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (αυτό που κάνουμε τις κρέμες)
Οδηγίες

 

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°
  2. Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άνθος αραβοσίτου.
  3. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με στεφάνι. Βάζουμε το μισό ζυμάρι μας και το πατάμε να πάει παντού.
  4. Βάζουμε τα φρούτα και αφήνουμε 1 εκ. από το τοίχος ελεύθερο
  5. Βάζουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω από τα φρούτα .
  6. Το ψήνουμε σχεδόν 5' στους 200° C Μετά στους 170 ° C για 30' - 40'
  7. Όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη άχνη.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνεται υπέροχο και αρκετά πρωτότυπη ιδέα η γέμιση με φρέσκα φρούτα τα οποία θα καραμελώσουν στο ψήσιμο και θα βγάλουν όλη τη γλύκα και το άρωμα!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το φύλλο το πάνω, Μπιάνκα, θα το ανοίξουμε με πλάστη και θα το τοποθετήσουμε ή θα κάνουμε κάτι άλλο; Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και θα τη φτιάξω και σήμερα μάλιστα.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Ηκιαννα το φυλο δεν το ανοιγουμε με τον πλαστη αλλα το τριβουμε .δηλαδη το βαζουμε τριμενο δηλ.σαν χονδρο Τραχανα και οταν ψηθη ειναι πολυ τραγανηστο
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ χυμώδες το γλυκό σου .Αμβροσία! .
Όταν κάνω αυτή την τεχνική που αναφέρεις με την τριφτή ζύμη , κανω το εξής κόλπο .Παγώνω το ζυμάρι για λίγο και το περνώ απο τον χοντρό τρίφτη, η ζύμη πέφτει ομοιόμορφα δεν κολαει και εχει ενα υπέροχο σχήμα οταν ψηθεί .
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009
νομιζω οτι η ζυμη λεγετε

Crumble αν δεν κανω λαθος
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 18 Ιούλιος 2009
Μπιανκα ,ψυχουλιαστη κατ εμας ,η μπριζε .Ειναι μια ζύμη που συνηθίζουν να φτιάχνουν ,στην Αγγλια, στη Σκωτια .Μονο που αυτοι κανουν ενα μιξ αλευριού και ξηρών καρπών (με σταθερές τις ποσότητες ζάχαρης και βουτύρου), η 110 γρ.αλεύρι ολικής άλεσης και 100 γρ.porridge oats, ή 110 γρ.αλεύρι και 110 γρ.musli.
Σχόλιο από DIONYSIA , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote image
φαντάζομαι αυτή η συνταγή θα γίνεται τέλεια και το χειμώνα με μήλα!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010
ισως ναι!DIONYSIA μου αλλα καλλα θα ειναι τα μηλα να τα σωταρουμε λιγο γιατι ειναι πιο σφυχτο φρουτο απο οτι ειναι τα νεκταρινια,τα βερυκοκα η τα ροδακινα
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την φτιαχνω για την φιλη μου που θα ερθη σε λιγο για καφε
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτή την συνταγή την είδα τυχαία...καταρχήν 5 σκουφάκια γιατί φαίνεται τέλεια και άλλα 15 σκουφάκια για το βίντεο και για σένα καλά δεν υπάρχεις ρε Μπιάνκα είσαι θεαα..έριξα πολύ γέλιο που ο σύζυγος σε έβαλε να του κάνεις και άλλη ζύμη από πάνω χαχα όλα τα λεφτα!
Μεταφορά στην κορυφή