Φιλετάκια χοιρινά με ροκφόρ και κρέμα
- 2 ψαρονέφρια σε φέτες
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
- Λίγο βασιλικό
- Μερικά μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ.γλ. αλεύρι
- Μισή κούπα κόκκινο κρασί
- 1/2 κούπας νερό ή ζωμό
- 1 μικρή συσκευασία ροκφόρ ή 100 γρ.
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Αλάτι πιπέρι
- Πλαταίνω τα φιλετάκια μου με το χέρι και βάζω πιπέρι. Αν βάλετε ζωμό, καλύτερα να μην βάλετε αλάτι καθόλου.
- Σοτάρω τα φιλετάκια στο λάδι για λίγο.
- Προσθέτω κρεμμύδι, σκόρδο και ανακατεύω.
- Βάζω τα μανιτάρια, τις λιαστές, ραντίζω με το αλεύρι και σβήνω με το κρασί.
- Στη συνέχεια ρίχνω νερό ή ζωμό και αφήνω να πάρει μια βράση.
- Τέλος ρίχνω μέσα το ροκφόρ, την κρέμα, το μαϊντανό και βασιλικό. Βράζω σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά το μείγμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
- Σερβίρω με πουρέ ή με πατάτες με δεντρολίβανο.
Καλύτερα να μπει λευκό κρασί.
Μπορεί να γίνει και με φιλέτο κοτόπουλου.
μπραβο θα σου εβαζα 100 σκουφακια αλλα δεν εχω