Δίχρωμο κέικ Αϊ - Βασίλης
- 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 αυγά μεγάλα
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 1/2 κούπες φαρίνα απ
- 2 βανίλιες
- χρώματα ζαχαροπλαστικής {πράσινο-κόκκινο τα ιδανικά }
- Maltizers.
- Γλάσο:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. βιτάμ
- 2 βανίλιες
- 400 γρ. άχνη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
- Ρίχνουμε κόκκινο χρώμα στο 1 μέρος ανακατεύουμε πολύ καλά να χρωματιστεί η ζύμη μας.
- Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα σε σχήμα του αϊ Βασίλη ,ρίχνουμε το πρώτο μείγμα,στρώνουμε καλά και απάνω το δεύτερο χρωματιστό μείγμα ζύμης .
- Ψήνουμε 45-50 λεπτά περίπου στους 170ο ,δοκιμάζοντας πάντα με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας.
- Αφαιρούμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη ,αφού χτυπηθεί καλά προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί κρέμα,συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το γλάσο μας.
- Τέλος αφαιρούμε 1 1/2 φλ. από το λευκό γλάσο ,ρίχνουμε κόκκινο χρώμα στο υπόλοιπο και το χρωματίζουμε.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ μας και βάζουμε πρώτα το κόκκινο γλάσο σε όλο το σώμα του.
- Την γενειάδα του,ζώνη και τις λεπτομέρειες τις κάνουμε βάζοντας σε ένα κορνέ το λευκό γλάσο .
- Για μάτια και παπούτσια βάζουμε Maltizers.
- Έτοιμος ο Αϊ Βασίλης μας !
- Τον διατηρούμε στο ψυγείο λόγο του γλάσου.
Αν δεν έχετε φόρμα Αϊ Βασίλη μπορείτε να φτιάξετε ένα αστέρι ή δέντρο. Καλές Γιορτές με Υγεία!