Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1273-0_.jpg
Φράουλες Κοκτέιλ



Ώριμα σύκα γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ώριμα σύκα γλυκό του κουταλιού !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά ώριμα σύκα με το κοτσάνι τους .
  • 1 κιλό ζάχαρη .
  • 1 ποτήρι νερό .
  • 4-5 φύλλα αρμπαρόριζα δεμένα ματσάκι .
  • Λίγο αλάτι .
  • Λίγο ξινό διαλυμένο σε μισό ποτήρι του καφέ νερό .
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό .
  2. Tου δίνουμε 1-2 βράσεις και τοποθετούμε μέσα τα σύκα , τη αρμπαρόριζα ματσάκι δεμένη και το αλάτι . Το βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα ή έως ότου δέσει το γλυκό .
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε και το ξινό .
  4. Βγάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και αν δεν κυλάει εύκολα όταν κρυώσει σημαίνει ότι έδεσε το γλυκό .
  5. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά , το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στα βάζα .
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
Πολύ ωραία η συνταγή σου, Ειρήνη!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
ναι και εμενα μου αρεσε πολυ
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια πρέπει να είναι τα ώριμα σύκα σε γλυκό! Κι εγώ δεν το γνώριζα πως γίνονται γλυκό του κουταλιού!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
Ναί Νάνα είναι πολύ καλό το γλυκό! το κάνω κάθε χρόνο ,τα σύκα πρέπει να είναι ώριμα όχι όμως διαλυμένα!
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
To κάνω κι εγω αυτο το γλυκο και στη μακεδονία λεγεται ρετσέλι.
Ομως θα ήθελα να πω ότι δεν χρειαζεται νερό καθόλου γιατι η ζάχαρη βγάζει πολυ νερό και αργεί το γλυκό να γίνει.Αν βάλετε και μιά δοση στο μουλτι μόλις πειξει καλα εχετε και μια καταπληκτικη μαρμελάδα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010
Ρετσέλι είναι το γλυκό που βράζει με πετιμέζι οποιοδήποτε φρούτο,πολύ καλό είναι με κολοκύθα.Γίνεται πηχτό και μοιάζει με το σύκο ώριμο γλυκό!
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Λοιπον στη μακεδονια ετσι το λενε το γλυκο αυτο ,δηλ το ωριμο συκο σε γλυκό του κουταλιου .Δεν ξερω αν αλλου λέγεται αλλιως αλλα μιλαμε για το ιδιο γλυκό ,αυτο που γραφω ειναι για το ωριμο συκο γλυκο.
Μεταφορά στην κορυφή