Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2798-keikportokalilait1.jpg
Κέικ πορτοκάλι light



Άσπρο δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι στην εποχή του! φτιάξτε το!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά δαμάσκηνα άσπρα αγουρωπά,
  • 1800 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 3 ποτήρια νερό.
  • λίγο αλατάκι ,
  • λίγη βανίλια.
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα  με μικρό κοφτερό μαχαίρι.
  2. Με το κεφάλι μιας μεγάλης πρόκας και προσεχτικά βγάζουμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα
  3. Βάζουμε στη φωτιά το νερό με την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα . Τα βράζουμε περίπου μισή ώρα και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Γυρίζουμε κυκλικά την κατσαρόλα μας να πάει το σιρόπι μέσα στα φρούτα αρκετές φορές.
  4. Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα φρούτα προσεχτικά.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο ,προσθέτοντας το αλατάκι την βανίλια και το χυμό λεμονιού. Όταν δούμε ότι έδεσε το γλυκό βάζουμε τα φρούτα πάλι προσεχτικά και τοu δίνουμε μια τελική βράση.
  6. Tο κατεβάζουμε και φέρνουμε γύρους την κατσαρόλα αρκετή ώρα, το κρυώνουμε και την άλλη μέρα το βάζουμε στα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Στο σημείο του αφαλού  ,όπου θα μπει η πρόκα και στην κορυφή του φρούτου από όπου θα βγεί η πρόκα κάνουμε μια μικρή τρυπούλα για να διευκολύνουμε το τρύπημα αλλά χωρίς να ταλαιπωρούμε τα δαμάσκηνα.
  • Επίσης λέμε ότι έδεσε το γλυκό άμα βάλουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει δεν κυλά εύκολα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Ειρήνη, το ίδιο δεν είναι αν τη φτιάξουμε τη συνταγή με τα σκούρα δαμάσκηνα; Δεν πιστεύω να έχει διαφορά, τι λες;Πάντως τα άσπρα είναι εντυπωσιακά και με ωραίο χρώμα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Για πιο όμορφο χρώμα προτίμησα τα άσπρα δαμάσκηνα ,η ίδια συνταγή ισχύει και για τα μαύρα.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιο γλυκο αυτο Ειρηνη μου μπραβο
Μεταφορά στην κορυφή