Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Drivers License, Buy German Drivers License
jack020 30.6.2022 15:08
BUY A REAL PASSPORT ONLINE
jack020 30.6.2022 15:06
Buy Passport Online, Buy a Real Passport Online
jack020 30.6.2022 15:01
Increase and Phight: 5/12/2022
Marinaccio 28.6.2022 9:38
Top Ranking: Mets 13, Nationals 5ats swat the Nats
Marinaccio 28.6.2022 9:37
Near the Empire: Yankees information - 6/11/22
Marinaccio 28.6.2022 9:36
Astros hunt as a result of the double-enjoy monste
Marinaccio 28.6.2022 9:35
Tigers 4, Guardians 3: Miggy features walkoff cham
Marinaccio 28.6.2022 9:34
The 2022 MLB Corridor of Fame Ballot vs. the Rocki
Marinaccio 28.6.2022 9:34
Guardians earn to start with spring exercising mat
Marinaccio 28.6.2022 9:33
Acquista passaporto, patente di guida, età e carta
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:56
Kaufen Sie Reisepass, Führerschein, Alter und Pers
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:55
Buy Passport,Driver License,Age & ID Card,Visas an
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:54
KUP TANIE PRZEDPŁACONĄ KARTĘ VISA, KLONUJ KARTY,
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:53
ACQUISTA CARTE VISTO PREPAGATE ECONOMICHE, CARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:51
COMPRE TARJETA VISA PREPAGO BARATA, TARJETAS CLONE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
اشترِ بطاقة فيزا مدفوعة مسبقًا بسعر رخيص ، وبطاقات
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
KAUFEN SIE GÜNSTIGE PREPAID-VISA-KARTEN, KLONKARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
BUY CHEAP PREPAID VISA CARD, CLONE CARDS,DUMZ,CRED
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
☎️+49 1575 1562534☎️ Acquista certificato olandese
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:48
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

386-386-iaponia137.jpg
Σαβαγιάρ σπιτικά



Αρωματισμένες τσιπούρες ψητές στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Mια άλλη εκδοχή να ψήσουμε το ψάρι μας και να γίνει πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Τσιπούρα «του κιλού» ή 2 του 1 / 2 κιλού
  • 2 κιλά αλάτι χονδρό, (για κάθε τσιπούρα το 1 κιλού)
  • 4 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. ρίγανη
  • 6 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Χυμό Λεμονιού
  • Πολύ Καλό Ελαιόλαδο
Οδηγίες





1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι, (μόνο την κοιλιά. Όχι τα λέπια, αυτά θα φύγουν μετά μαζί με το δέρμα)

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι, εκτός από τα δαφνόφυλλα και κρατάμε λίγο δενδρολίβανο και λίγο θυμάρι στην άκρη.

4. Μουσκεύουμε ελαφρά το αλάτι, ίσα ίσα να πλάθεται και βάζουμε πάνω σε ένα «ρηχό» τεψί μιά στρώση αλατιού πάχους περίου 2-3 εκατοστά και με διαστάσεις σύμφωνα με αυτές που έχει το ψάρι μας και το ποθετούμε πάνω στην στρώση 2 φύλλα δάφνης.

5. Τοποθετούμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, (που κρατήσαμε στην άκρη) και 2 φύλλα δάφνης στην κοιλιά της τσιπούρας.

6. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα.

7. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα αλατιού και το «χτίζουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτικαλύπτοντάς το εντελώς. (Το κεφάλι και η ουρά μπορούν να μείνουν απ 'έξω).

8. Ψήνουμε την τσιπούρα στους 200 βαθμούς γιά 30-35 λεπτά.
9. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ψάρι να «σταθεί» για πέντε λεπτά.

10. Με προσοχή χτυπάμε ελαφρά το αλάτι να σπάσει, (γιατί έχει γίνει σαν κεραμικό), αφαιρούμε προσεκτικά με το χέρι τα κομμάτια του αλατιού και με μία μεγάλη μεταλλική σπάτουλα παίρνουμε το ψάρι από το κάτω στρώμμα του αλατιού και το βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο.

11. Καθαρίζουμε το αλάτι από το πάνω μέρος του ψαριού ώσπου να φανεί το δέρμα του. Με ένα μυτερό και κοφτερό μαχαιράκι και με πολλή προσοχή χαράζουμε το δέρμα στην ουρά, (από την πάνω πλευρά του ψαριού έτσι όπως είναι τοποθετημένο στο πιάτο), και με το χέρι τραβάμε, (γδέρνουμε), προσεχτικά το δέρμα προς το κεφάλι. (Άν το ψάρι είναι πολύ φρέσκο το κρέας κολλάει λίγο στο δέρμα. Σ'αυτό το σημείο να το βοηθάτε να ξεκολλήσει με το μαχαιράκι), την πέτσα την πετάμε.

12. Με την σπάτουλα στην ραχοκοκαλιά και με το χέρι μας απο πάνω, αφαιρούμε προσεχτικά το κρέας το ψαριού και το βάζουμε σε άλλο πιάτο.

13. αλλη Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την «πλευρά τπυ ψαριού.

14. Ανακατεύμε καλά το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το ψάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια στυνταγή:  Ψάρι χτιστό στο αλάτι
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική κι αυτή η εκδοχή για ψάρι ψημένο στο αλάτι!! Μπράβο και για τη συνταγή σου Σφακιανέ αλλά και για τις κατατοπιστικές της λεπτομέρειες!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010
Κι εγώ ,Σφακιανέ, γεμίζω τις κοιλιές των ψαριών πάντα με αρωματικά χόρτα, είτε ψημένα στο αλάτι, είτε ψημένα στο φούρνο ή στο γκλιλ. Δίνουν μια υπέροχη γεύση στο ψάρι μας!!!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και αυτή η συνταγή ψαριού.
Μεταφορά στην κορυφή