Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Αρωματισμένες τσιπούρες ψητές στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Mια άλλη εκδοχή να ψήσουμε το ψάρι μας και να γίνει πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Τσιπούρα «του κιλού» ή 2 του 1 / 2 κιλού
  • 2 κιλά αλάτι χονδρό, (για κάθε τσιπούρα το 1 κιλού)
  • 4 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. ρίγανη
  • 6 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Χυμό Λεμονιού
  • Πολύ Καλό Ελαιόλαδο
Οδηγίες





1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι, (μόνο την κοιλιά. Όχι τα λέπια, αυτά θα φύγουν μετά μαζί με το δέρμα)

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι, εκτός από τα δαφνόφυλλα και κρατάμε λίγο δενδρολίβανο και λίγο θυμάρι στην άκρη.

4. Μουσκεύουμε ελαφρά το αλάτι, ίσα ίσα να πλάθεται και βάζουμε πάνω σε ένα «ρηχό» τεψί μιά στρώση αλατιού πάχους περίου 2-3 εκατοστά και με διαστάσεις σύμφωνα με αυτές που έχει το ψάρι μας και το ποθετούμε πάνω στην στρώση 2 φύλλα δάφνης.

5. Τοποθετούμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, (που κρατήσαμε στην άκρη) και 2 φύλλα δάφνης στην κοιλιά της τσιπούρας.

6. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα.

7. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα αλατιού και το «χτίζουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτικαλύπτοντάς το εντελώς. (Το κεφάλι και η ουρά μπορούν να μείνουν απ 'έξω).

8. Ψήνουμε την τσιπούρα στους 200 βαθμούς γιά 30-35 λεπτά.
9. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ψάρι να «σταθεί» για πέντε λεπτά.

10. Με προσοχή χτυπάμε ελαφρά το αλάτι να σπάσει, (γιατί έχει γίνει σαν κεραμικό), αφαιρούμε προσεκτικά με το χέρι τα κομμάτια του αλατιού και με μία μεγάλη μεταλλική σπάτουλα παίρνουμε το ψάρι από το κάτω στρώμμα του αλατιού και το βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο.

11. Καθαρίζουμε το αλάτι από το πάνω μέρος του ψαριού ώσπου να φανεί το δέρμα του. Με ένα μυτερό και κοφτερό μαχαιράκι και με πολλή προσοχή χαράζουμε το δέρμα στην ουρά, (από την πάνω πλευρά του ψαριού έτσι όπως είναι τοποθετημένο στο πιάτο), και με το χέρι τραβάμε, (γδέρνουμε), προσεχτικά το δέρμα προς το κεφάλι. (Άν το ψάρι είναι πολύ φρέσκο το κρέας κολλάει λίγο στο δέρμα. Σ'αυτό το σημείο να το βοηθάτε να ξεκολλήσει με το μαχαιράκι), την πέτσα την πετάμε.

12. Με την σπάτουλα στην ραχοκοκαλιά και με το χέρι μας απο πάνω, αφαιρούμε προσεχτικά το κρέας το ψαριού και το βάζουμε σε άλλο πιάτο.

13. αλλη Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την «πλευρά τπυ ψαριού.

14. Ανακατεύμε καλά το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το ψάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια στυνταγή:  Ψάρι χτιστό στο αλάτι
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική κι αυτή η εκδοχή για ψάρι ψημένο στο αλάτι!! Μπράβο και για τη συνταγή σου Σφακιανέ αλλά και για τις κατατοπιστικές της λεπτομέρειες!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010
Κι εγώ ,Σφακιανέ, γεμίζω τις κοιλιές των ψαριών πάντα με αρωματικά χόρτα, είτε ψημένα στο αλάτι, είτε ψημένα στο φούρνο ή στο γκλιλ. Δίνουν μια υπέροχη γεύση στο ψάρι μας!!!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και αυτή η συνταγή ψαριού.
Μεταφορά στην κορυφή