Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αρωματισμένες τσιπούρες ψητές στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Mια άλλη εκδοχή να ψήσουμε το ψάρι μας και να γίνει πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Τσιπούρα «του κιλού» ή 2 του 1 / 2 κιλού
  • 2 κιλά αλάτι χονδρό, (για κάθε τσιπούρα το 1 κιλού)
  • 4 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. ρίγανη
  • 6 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Χυμό Λεμονιού
  • Πολύ Καλό Ελαιόλαδο
Οδηγίες





1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι, (μόνο την κοιλιά. Όχι τα λέπια, αυτά θα φύγουν μετά μαζί με το δέρμα)

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι, εκτός από τα δαφνόφυλλα και κρατάμε λίγο δενδρολίβανο και λίγο θυμάρι στην άκρη.

4. Μουσκεύουμε ελαφρά το αλάτι, ίσα ίσα να πλάθεται και βάζουμε πάνω σε ένα «ρηχό» τεψί μιά στρώση αλατιού πάχους περίου 2-3 εκατοστά και με διαστάσεις σύμφωνα με αυτές που έχει το ψάρι μας και το ποθετούμε πάνω στην στρώση 2 φύλλα δάφνης.

5. Τοποθετούμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, (που κρατήσαμε στην άκρη) και 2 φύλλα δάφνης στην κοιλιά της τσιπούρας.

6. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα.

7. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα αλατιού και το «χτίζουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτικαλύπτοντάς το εντελώς. (Το κεφάλι και η ουρά μπορούν να μείνουν απ 'έξω).

8. Ψήνουμε την τσιπούρα στους 200 βαθμούς γιά 30-35 λεπτά.
9. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ψάρι να «σταθεί» για πέντε λεπτά.

10. Με προσοχή χτυπάμε ελαφρά το αλάτι να σπάσει, (γιατί έχει γίνει σαν κεραμικό), αφαιρούμε προσεκτικά με το χέρι τα κομμάτια του αλατιού και με μία μεγάλη μεταλλική σπάτουλα παίρνουμε το ψάρι από το κάτω στρώμμα του αλατιού και το βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο.

11. Καθαρίζουμε το αλάτι από το πάνω μέρος του ψαριού ώσπου να φανεί το δέρμα του. Με ένα μυτερό και κοφτερό μαχαιράκι και με πολλή προσοχή χαράζουμε το δέρμα στην ουρά, (από την πάνω πλευρά του ψαριού έτσι όπως είναι τοποθετημένο στο πιάτο), και με το χέρι τραβάμε, (γδέρνουμε), προσεχτικά το δέρμα προς το κεφάλι. (Άν το ψάρι είναι πολύ φρέσκο το κρέας κολλάει λίγο στο δέρμα. Σ'αυτό το σημείο να το βοηθάτε να ξεκολλήσει με το μαχαιράκι), την πέτσα την πετάμε.

12. Με την σπάτουλα στην ραχοκοκαλιά και με το χέρι μας απο πάνω, αφαιρούμε προσεχτικά το κρέας το ψαριού και το βάζουμε σε άλλο πιάτο.

13. αλλη Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την «πλευρά τπυ ψαριού.

14. Ανακατεύμε καλά το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το ψάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια στυνταγή:  Ψάρι χτιστό στο αλάτι
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική κι αυτή η εκδοχή για ψάρι ψημένο στο αλάτι!! Μπράβο και για τη συνταγή σου Σφακιανέ αλλά και για τις κατατοπιστικές της λεπτομέρειες!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010
Κι εγώ ,Σφακιανέ, γεμίζω τις κοιλιές των ψαριών πάντα με αρωματικά χόρτα, είτε ψημένα στο αλάτι, είτε ψημένα στο φούρνο ή στο γκλιλ. Δίνουν μια υπέροχη γεύση στο ψάρι μας!!!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και αυτή η συνταγή ψαριού.
Μεταφορά στην κορυφή