Αμερικανάκια
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου , από αυτή που βράζουμε
- 5 κ , σ γάλα
- 250 γρ αλεύρι
- 3 κ.γλ. μπέικιν
Γλάσο
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κ , σ χυμό λεμόνι
- Και διάφορα άλλα για το στόλισμα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει
- Προσθέτουμε τα αυγά , ένα - ένα και ρίχνουμε και το αλάτι
- Ρίχνουμε και το άνθος αραβοσίτου , γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεμένο
- Στο ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο
- Με 2 κουταλάκια παίρνουμε από την ζύμη και την βάζουμε επάνω στο λαδόχαρτο , σε αποστάσεις γιατί φουσκώνουν τα αμερικανάκια και γίνονται Αμερικανοί !
- Τα ψήνουμε για 15 λεπτά
- Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με τον γλάσο και τα στολίζουμε
- Άμα θέλουμε τα αλείφουμε το μισό με σοκολάτα λιωμένη και το άλλο μισό με γλάσο άσπρο
- Για τους μεγάλους μπορούμε να κάνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και Grand Marnier