Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Aγριογούρουνο στο φούρνο σε μαρινάδα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεμάτο άρωμα και γεύση! Η συνταγή δημοσιεύτηκε στον flash.gr

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Οι δόσεις για ένα κιλό κρέας

Για την μαρινάδα

  • μισό λίτρο άσπρο κρασί
  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ροδέλες από 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • βασιλικό
  • θυμάρι
  • δάφνη              
  • μπέικον για το ταψί
  • κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι
Οδηγίες
  1. Τοποθετούμε το κρέας στη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 μέρες.
  2. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά
  3. Σε ταψί στρώνουμε φέτες μπέικον να καλύψουμε όλο το ταψί και επάνω του τοποθετούμε το κρέας
  4. Στη συνέχεια καλύπτουμε το κρέας με το υπόλοιπο μπέικον, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς
  5. Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα, μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα
  6. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, βλέπουμε πως έχει λιώσει το μπέικον και το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα
  7. Μαζεύουμε όλο το ζουμί από το ταψί και το ρίχνουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας και το ξαναψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά
  8. Κατόπιν και αφού περάσει και ο υπόλοιπος χρόνος ψησίματος, βγάζουμε το κρέας σε ζεστή πιατέλα, συγκεντρώνουμε πάλι το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό
  9. Παράλληλα σε ένα σκεύος ανακατεύουμε 1 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό
  10. Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς και η σάλτσα είναι έτοιμη
  11. Σερβίρετε το κρέας με πατάτες και σάλτσα, συνοδεύετε με κόκκινο κρασί
  12. Εάν δεν έχετε κυνήγι δοκιμάστε την ίδια συνταγή με αρνί
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για την σάλτσα εγώ, τα σκόρδα, κρεμμύδια και τα μυρωδικά τα πέρασα από το μούλτι και όλο το ζουμί από το ταψί, από λεπτή σήτα και μετά τα πρόσθεσα στο κατσαρολάκι
  • Μέσα στο ταψί πρόσθεσα και ελάχιστο ελαιόλαδο, παρότι έχει μπέικον η συνταγή.Είναι πεντανόστιμο!
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γευστικότατη η πρότασή σου για αγριογούρουνο Χρύσα!
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πρόταση! και θα πρέπει να είναι πολύ γευστικό , αρρωματικό!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θαυμάσια διαφορετική συνταγή! Σε ευχαριστούμε Χρύσα!!
Μεταφορά στην κορυφή