Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Αγριογούρουνο σε μαρινάδα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Νόστιμο, εμφανισιμο και γιορτινό!!!
Συστατικά
  • 1000 γρ. Αγριογούρουνο
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/8 λίτρου κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια

Μαρινάρισμα

  • 1/4 νερό
  • 1/2 ξύδι από κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 ρίζα από μαϊντανό
  • 1 κομμάτι  ρίζα από σέλινο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 γαρύφαλλα
  • 4 σποράκια πιπέρι
  • 8 σποράκια από κέθρο
  • λίγο άνηθο και εστραγκόν
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 κ,γ. ζάχαρη
  • 1/4 λίτρου κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα

  • ζάχαρη
  • λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο ή βατόμουρο
Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα και τα αφήνουμε μια νύχτα  στο ψυγείο για να αναμειχθούν όλα τα αρώματα
  2. Την άλλη μέρα τα βάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση
  3. Βάζουμε το μισό βούτυρο και την φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψουν, ρίχνουμε το κρέας  μέσα και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά
  4. Ρίχνουμε και τη σάλτσα όπως είναι καυτή στο κρέας
  5. Βάζουμε το κρέας σε ένα πήλινο σκεύος ή σε πορσελάνινη λεκάνη, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  βάζουμε και το καπάκι από πάνω ή ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 μέρες
  6. Μετά το βγάζουμε από την μαρινάδα, το σκουπίζουμε καλά και το τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και φυτίνη  καλά να πάρει ένα σκούρο χρώμα
  7. Καθαρίζουμε και 2 κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο κρέας να τσιγαριστούν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα
  8. Ρίχνουμε και λίγη από την μαρινάδα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράζει και πότε- πότε, ρίχνουμε από την μαρινάδα
  9. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας
  10. Στο τέλος ρίχνουμε και το κόκκινο κρασί λίγη ζαχαρίτσα και λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο ή βατόμουρο
  11. Το σερβίρουμε με την σάλτσα ,κόκκινο λάχανο με cassis και πατατούλες
  12. Την συνταγή για το κόκκινο λάχανο με cassis θα την βρείτε στο σάιτ μας  ΕΔΩ
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή για κυνήγι!!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πράγματι ωραία συνταγή για κυνήγι γενικά.....αλλά μπορούμε και για χοιρινο μπούτι να το κάνουμε άν μας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις!!!!έτσι δεν είναι Μπιάνκα???
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σπουδαία τεχνική για μαρινάρισμα κρέατος με μοσχομυριστά υλικά! Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι θεϊκό!!!
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπράβο ρε Βιανκα γιατι έχω χάσει την συνταγή με τα υλικά της μαρινάδας.Κορίτσια είναι τέλειο το αποτέλεσμα,την κάνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα είτε με ελάφι είτε με αγριογούρουνο.
Μεταφορά στην κορυφή