Αγριογούρουνο σε μαρινάδα
-
1000 γρ. Αγριογούρουνο
-
100 γρ. φυτίνη
-
100 γρ. βούτυρο
-
1/8 λίτρου κόκκινο κρασί
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 κρεμμύδια
Μαρινάρισμα
-
1/4 νερό
-
1/2 ξύδι από κρασί
-
1 καρότο
-
1 ρίζα από μαϊντανό
-
1 κομμάτι ρίζα από σέλινο
-
2 κρεμμύδια
-
2 φύλλα δάφνης
-
4 γαρύφαλλα
-
4 σποράκια πιπέρι
-
8 σποράκια από κέθρο
-
λίγο άνηθο και εστραγκόν
-
1/2 λεμόνι
-
αλάτι
-
1 κ,γ. ζάχαρη
-
1/4 λίτρου κόκκινο κρασί
Για την σάλτσα
-
ζάχαρη
-
λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο ή βατόμουρο
-
Βράζουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα και τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο για να αναμειχθούν όλα τα αρώματα
-
Την άλλη μέρα τα βάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση
-
Βάζουμε το μισό βούτυρο και την φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψουν, ρίχνουμε το κρέας μέσα και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά
-
Ρίχνουμε και τη σάλτσα όπως είναι καυτή στο κρέας
-
Βάζουμε το κρέας σε ένα πήλινο σκεύος ή σε πορσελάνινη λεκάνη, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη βάζουμε και το καπάκι από πάνω ή ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 μέρες
-
Μετά το βγάζουμε από την μαρινάδα, το σκουπίζουμε καλά και το τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και φυτίνη καλά να πάρει ένα σκούρο χρώμα
-
Καθαρίζουμε και 2 κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο κρέας να τσιγαριστούν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα
-
Ρίχνουμε και λίγη από την μαρινάδα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράζει και πότε- πότε, ρίχνουμε από την μαρινάδα
-
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας
-
Στο τέλος ρίχνουμε και το κόκκινο κρασί λίγη ζαχαρίτσα και λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο ή βατόμουρο
-
Το σερβίρουμε με την σάλτσα ,κόκκινο λάχανο με cassis και πατατούλες
-
Την συνταγή για το κόκκινο λάχανο με cassis θα την βρείτε στο σάιτ μας ΕΔΩ