Σ' ένα μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα λάχανα , τα τριμμένα καρότα , το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αυτά.
Τα αλατίζουμε καλά και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού
Ρίχνουμε 1 φλυτζ. του καφέ νερό , τα πιέζουμε όλα μαζί με το χέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου
Μετά σουρώνουμε τα υγρά που έχει βγάλει η σαλάτα , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί αυτή η σαλάτα να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες χωρίς όμως να προσθέσουμε λάδι.