Κοτόπουλο πανέ με τυριά

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πιάτο που γίνεται πολύ γρήγορα και σερβίρεται με μια πολύ νόστιμη σάλτσα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
  • 2 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση αλλά όχι χωρισμένα και ελαφρά χτυπημένα ή ολόκληρα τα στήθη κοτόπουλου χτυπημένα ελαφρά.
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο καλά
  • 1 φέτα του τοστ χωρίς την κόρα, θρυμματισμένη στο μούλτι
  • 2 κ.σ. γεμάτες τυρί παρμεζάνα ή άλλο κεφαλοτύρι
  • 4-5 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • ½ κούπα ζωμό κοτόπουλου ή μισή κούπα νερό που έχουμε διαλύσει μισό κύβο κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ
Οδηγίες





  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Ανακατεύω το τυρί με την ψίχα.
  3. Έχουμε έτοιμα τα υλικά για το πανάρισμα: αλεύρι , αυγό και μείγμα τυριού.
  4. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα τυριού. Το πατάμε καλά με τις παλάμες μας για να κολλήσει η ψίχα.
  5. Το αφήνουμε κανένα μισάωρο στην κατάψυξη ή το ψυγείο,  αν έχουμε χρόνο.
  6. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και βάζουμε τα παναρισμένα κοτόπουλα να τηγανιστούν σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα να ψηθούν ομοιόμορφα.
  7. Βγάζουμε από το τηγάνι τα φιλέτα και στο λάδι αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό. Στο τέλος το βούτυρο να δέσει ωραία η σάλτσα μας, καθώς και το μαϊντανό. Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
  9. Περιχύνουμε τα κοτόπουλα μας .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοιες συνταγές:
Κοτόπουλο πανέ με θυμάρι
Κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι