Γκούλας

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πικάντικη γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κύβους κομμένο, από πόδι (γίνετε και από μοσχαρίσιο  κρέας ελιά)
  • 1 κιλό κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
  • 3 κ.σ. φυτίνη
  • 1 κ,σ. ζάχαρη
  • 2 κ,σ. κάρυ
  • 2 κ,σ. πάπρικα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 κ,γ. σποράκια μουστάρδας
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κ,σ. ντομάτα πελτέ, όχι αραιωμένη σε νερό
  • ½  κούπας κονιάκ
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 τσίλι
  • 2 κ,σ. αν έχετε, καρύκευμα με 7 βότανα, βάλτε και από αυτό
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε την Φυτίνη να κάψει, ρίχνουμε και την ζάχαρη να ξανθύνει
  2. Βάζουμε το κρέας και καβουρδίζουμε (βγάζει πολύ νερό)
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια έως να  πιει  όλο το νερό και να πάρει το κρέας ένα σκούρο χρώμα
  4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και πάντα κάνουμε  ανακάτεμα καλό
  5. Αν αρχίσει να κολλά στον πάτο της κατσαρόλας, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε το  καλά
  6. Όταν τα κρεμμύδια πάρουν ένα σκούρο χρώμα, ρίχνουμε το κονιάκ, διότι αυτό βοηθά να είναι το κρέας μαλακό και παίρνει και μια ξεχωριστή γεύση
  7. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και το ανακατεύουμε καλά
  8. Μετά όλα τα άλλα υλικά και τόσο ζεστό νερό που να το σκεπάζει πολύ καλά, δηλαδή σχεδόν 2 λίτρα
  9. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 2 ώρες
  10. Αν χρειασθεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό ακόμη
  11. Αν το θέλετε για σούπα δεν θα το «δέσετε» το φαγητό
  12. Αν θέλετε να το σερβίρετε με μακαρόνια ή ρύζι, τότε θα το «δέσετε» με λίγο νερό και νισεστέ