Μισοφέγγαρα Αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ. αμυγδαλόπαστα ή μάρτζιπαν
  • αμύγδαλα αλεσμένα
  • 2 κ,γ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. άχνη
  • 2 ασπράδια
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες

 

  1. Χτυπάμε την μάρτζιπαν με τη ζάχαρη, χυμό λεμονιού  και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ένα ασπράδι, όλα μαζί σε μια ζύμη
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
  3. Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
  4. Με ένα πιρούνι χτυπάμε το δεύτερο ασπράδι
  5. Με τη ζύμη κάνουμε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε επάνω στην λαδόκολλα
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα
  7. και ψήνουμε για 10-15 λεπτά να πάρουν ένα πολύ χρυσό χρώμα
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν
  9. Σε μπεν- μαρί λιώνουμε  την κουβερτούρα και βουτάμε τις δυο άκρες από τα μισοφέγγαρα στην κουβερτούρα
  10. Τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν