Καρυδόπιτα με σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πανεύκολη σοκολατένια καρυδόπιτα με λίγα αυγά.

Συστατικά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 350 αλεύρι κοσκινισμένο με
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • Μισό κουταλάκι σόδα
  • 3 αυγά χτυπημένα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 1 / 2 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γλ. Κοφτό Κανέλλα
  • 1 / 2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε 2 λεπτά και μετά το σβήνουμε τη φωτιά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη ζύμη

  1. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη
  3. Σοκολάτα, τη σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180ο για 50 με 60 λεπτά. Φουσκώνει και ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  5. Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε χρειάζεται μίξερ.
Παρόμοια συνταγή: Καρυδόπιτα η αρωματική