Νηστίσιμα κεκάκια με μήλο και καρότο

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολα, νόστιμα και πολύ θρεπτικά τα κεκάκια που μοιράζομαι μαζί σας, αφού δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά και με την ανάλογη διακόσμηση θα τα λατρέψουν τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη

  • 3/4 της κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα τριμμένο καρότο
  • 1 κούπα τριμμένο μήλο
  • 1 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 1/2 κούπες φαρινάπ

Γλάσο

  • 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε το κέικ.
  3. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.
  4. Όταν ψηθούν τα ξεφορμάρουμε και τ αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αραιή μαρέγκα.
  6. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα λείο γλάσο.
  7. Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε τα κεκάκια.
  8. Επίσης για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε ψηφίδες σοκολάτας, smarties και ζαχαρωτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε να χρωματίσουμε ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σ ένα βαζάκι και το ινδοκάρυδο.
  • Κλείνουμε καλά το βάζο και κουνάμε δυνατά να βαφτεί ομοιόμορφα.
  • Στην περίπτωση που θα βάψουμε το γλάσο με υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη γιατί αν δεν το κάνουμε, το γλάσο μας θα γίνει αραιό και δεν θα στεγνώσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !