Χριστουγεννιάτικα Τριαντάφυλλα
Προστέθηκε από
Ροδάνθη
, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Γλυκά Γιορτινά Τριαντάφυλλα με φύλλο κρούστας !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Γλυκά με σιρόπι
Διάφορα
Άλλες κατηγορίες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Για μπουφέ
Όλες οι συνταγές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ. καρύδι αλεσμένο
200 γρ. βούτυρο σόφτ
Για το σιρόπι
325 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
40 γρ. γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας μας το ανοίγουμε και το κόβουμε στη μέση
Παίρνουμε κάθε φύλλο γεμίζουμε με καρύδι και το τυλίγουμε.
Πριν φτάσουμε στο τέλος βουτυρώνουμε την άκρη και το κολλάμε.
Με τη πλευρά του φύλλου που έχει κλείσει προς τα πάνω το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Τέλος, βουτυρώνουμε το φύλλο μας να κλείσει και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί όπου και βουτυρώνουμε και την επιφάνεια του τριαντάφυλλου.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά μας σε κατσαρόλα και όταν αρχίζει να φτάνει σε σημείο βρασμού μετράμε τρία λεπτά
Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό απ’ το ταψί είναι κρύο με το ζεστό σιρόπι
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε μερικά χρησιμοποίησα σαν γέμιση κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα.
Το μυστικό του είναι ότι όταν κλείνουμε το φύλλο μας, πρέπει το φύλλο κρούστας μας να είναι προς τα πάνω, να δημιουργούνται πτυχές.
Έτσι πετυχαίνουμε να μοιάζει σαν τριαντάφυλλο και όχι σαν σαλιγκάρι.
Το σιρόπι είναι του Παρλιάρου και χρησιμοποίησα τη μισή δόση απ’ αυτή που χρησιμοποιεί στον μπακλαβά του