Καπνιστός Σολομός Τερίνα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 250 Creme-fraiche (κρέμα γάλακτος παχιά για μαγειρική όχι ζαχαροπλαστική)
  • 3 κ,σ. άγριο ραπάνι, (το πουλάνε σε βαζάκια)
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο σχινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 -500 γρ. καπνιστό σολομό
  • 6 κομμάτια ψωμί μαύρο από το Άλντι ή Λιντλ

Γαρνίρισμα

  • λίγες ροδέλες λεμόνι
  • μεμβράνη
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το Φιλαδέλφεια με την παχιά κρέμα γάλακτος
  2. Προσθέτουμε και το αγριορέπανο και ψιλοκόβουμε και το σχινόπρασο
  3. Κρατάμε λίγο από τον άνηθο και τον υπόλοιπο τον ψιλοκόβουμε
  4. Τα βάζουμε κι αυτά στο τυρί, πιπέρι, αλάτι, τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μια κρέμα
  5. Παίρνουμε μια στενόμακρη φόρμα  την ντύνουμε με την μεμβράνη, έτσι που να πέφτει λίγο έξω για να το τυλίξουμε μετά
  6. Βάζουμε μια στρώση από τον σολομό, μετά μια στρώση από την κρέμα, μετά 2 κομμάτια μαύρο ψωμί
  7. Μετά, κρέμα, σολομό, ψωμί και τελειώνουμε με σολομό
  8. Το τυλίγουμε με την μεμβράνη και με μια δεύτερη  από πάνω, έτσι που να είναι καλά τυλιγμένο
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά το αναποδογυρίζουμε  σε μια πιατέλα
  10. Βγάζουμε την μεμβράνη  γαρνίρουμε με τι ροδέλες  λεμονιού και τον άνηθο