Ψωμί Φόρμας
Προστέθηκε από
Margo
, Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ένα νόστιμο, γρήγορο και εξαιρετικά αφράτο ψωμί !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Ζύμες και Ψωμιά (Διάφορα)
Όλες οι συνταγές
Φτιάχνει
1 μεγάλο καρβέλι
1 κιλό αλεύρι «Αγ. Γεωργίου» Ζυμωτό (πορτοκαλί συσκευασία)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι
2 ποτήρια χλιαρό νερό (ίσως και λίγο περισσότερο)
Σουσάμι
Οδηγίες
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ζυμώνοντας ελαφρά και φτιάχνοντας ένα ζυμάρι που να κολλά ελαφρώς στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 30 εκ. και στρώνουμε το ζυμάρι.
Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια, ξεκινώντας με σταυρό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Σκεπάζουμε το ταψάκι κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Αφού φουσκώσει το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι σε μερικά σημεία.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200
o
C πάνω-κάτω.
Αφού τοποθετήσουμε το ψωμί στο φούρνο συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 175
ο
C με ψήσιμο μόνο από κάτω και για 1 ώρα.
Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο τοποθετούμε το ταψάκι μας στην τελευταία σχάρα του φούρνου.