Τρίγωνα με Αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά

Ζύμη φλόρας

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ,γ. μπέικιν
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2  αυγά
  • 130 γρ. μαργαρίνη

Για το άλειμμα

  • 7 κ,γ. μαρμελάδα βερίκοκο

Γέμιση

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ,σ. νερό
  • 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Ντεκόρ

  • κουβερτούρα όση πάρει
Οδηγίες

  1. Με όλα τα  υλικά κάνουμε την ζύμη φλόρα, βάζουμε μια λαδόκολλα στο  ταψί της κουζίνας  και την απλώνουμε μέσα
  2. Αλείφουμε με την μαρμελάδα
  3. Βάζουμε  το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια βράση
  4. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τους ξηρούς καρπούς
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε το μίγμα επάνω στην μαρμελάδα να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά
  7. Όταν το βγάλουμε και κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και μετά από την μια άκρη στην άλλη άκρη κόβουμε τρίγωνα
  8. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις δυο γωνίες από κάθε τρίγωνο
  9. Αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω στην λαδόκολλα του ταψιού
Λίγα μυστικά ακόμα