-
Πρώτα κάνουμε την σάλτσα για την χήνα
-
Παίρνουμε τα εντόσθια και τον λαιμό τις φτερούγες και το πάχος που είναι μέσα στην χήνα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια
-
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε την ζάχαρη στο λίπος να ξανθύνει καλά και να σκουρύνει λίγο
-
Ρίχνουμε τα εντόσθια, τον λαιμό κα τις φτερούγες, να καβουρδιστούν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα
-
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε και αυτά να πάρουν χρώμα
-
Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και τα λαχανικά κομμένα, το σκόρδο και την ντομάτα
-
Ρίχνουμε τον ζωμό κότας το κρασί, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για 2 ώρες
-
Κάνουμε την γέμιση
-
Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και μετά τα συκωτάκια, και αφήνουμε να σοταριστούν
-
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, το σβήνουμε με 1 κούπα ζωμό κότας ρίχνουμε το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι
-
Προσθέτουμε άλλη 1 ½ κούπα ζωμό και 1 κούπα ρύζι αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και προσθέτουμε και τα κάστανα
-
Με την γέμιση γεμίζουμε την Χήνα, την βάζουμε στο ταψί με 1 κούπα ζωμό κότας
-
Το πρωί στις 9,30, βάζω την Χήνα στον φούρνο στους 100 βαθμούς, για 5 ώρες να ψήνεται
-
Μετά από 2 ώρες βγάζω το λίπος που βγάζει η Χήνα με ένα κουτάλι και την περιχύνω με το ζουμάκι της
-
Κόβω ένα κρεμμύδι και μια ντομάτα στα 4 και τα ρίχνω και αυτά στο ταψί και πάντα την περιχύνω με το ζουμάκι της
-
Στις 14,30 ανεβάζω την θερμοκρασία στους150 βαθμούς και αφήνω 2 ώρες να ψήνεται έως να έχει πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα
-
Μετά την παίρνω, την βάζω σε μια πιατέλα και στραγγίζω το ζουμάκι της το όποιο το πρόσθεσα στην σάλτσα που έφτιαξα
-
Την στραγγίζω με ένα τρυπητό, βάζω την σάλτσα σε μια κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μια βράση
-
Παίρνω 2 κ,σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ και 1 κ.σ. νερό, τα ανακατεύω και δένω την σάλτσα