Μηλόπιτα με Σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η μηλόπιτα ήταν ανέκαθεν από τις αγαπημένες μου συνταγές. Πάντα όμως έφτιαχνα την κλασική. Σήμερα δοκίμασα τη μελαχρινή εκδοχή της και μου άρεσε γι’ αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 350 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 60 γραμμάρια κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 700 γραμμάρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά.
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα.
  3. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σ ένα μακρόστενο ή τετράγωνο ταψί και βάζετε μέσα τη μισή ζύμη.
  4. Καλύπτετε την επιφάνεια με τα μήλα και από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη ζύμη.
  5. Ψήνετε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα