Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο (όχι να κάψει) και διαλύουμε τη μαγιά.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτές πιτούλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τις τρυπάμε κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος μ’ ένα πηρούνι για να μη φουσκώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τις πιτούλες στο φούρνο αντί να τις τηγανίσουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και αλείφουμε με ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε τις πιτούλες στον αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε και γλυκές πιτούλες βάζοντας μισή κούπα ζάχαρη αντί για μία κουταλιά και να τις γεμίσουμε με μερέντα, μαρμελάδα ή καραμελωμένα μήλα.