2 κούπες χυμό ντομάτας ή αραιωμένο πελτέ ή φρέσκια ντομάτα
3 -4 κούπες νερό
Μισό κρεμμύδι τριμμένο για τη σάλτσα
1-2 κουταλιές σούπας ρύζι (προαιρ.)
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα (προαιρ.)
1 τριμμένο καρότο (προαιρ.)
Οδηγίες
Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ρύζι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα γιουβαρλάκια μας. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ζύμωμα για να γίνουν αφράτα.
Αφήνουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη και πλάθουμε μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. Τα αλευρώνουμε αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι αρκετά πηκτή.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα για τα γιουβαρλάκια.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την ντομάτα και το καρότο (είναι καλό αν έχουμε μικρά παιδιά) για λίγο.
Ρίχνουμε το νερό , αλάτι , πιπέρι και μόλις βράσει ο ζωμός αυτός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Φροντίζουμε το νερό μόλις να τα σκεπάζει.
Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε με κουτάλι , αλλά κινώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε βραστό νερό ανάλογα με το πόσο αραιό θέλουμε το ζουμί μας.