Προστέθηκε από marianta, Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία / 54 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Αγαπώ πολύ όλα τα είδη των κορμών ! Ο συγκεκριμένος είναι πανεύκολος και μου αρέσει ιδιαίτερα η αντίθεση της γλυκιάς γεύσης της μερέντας με τη γλυκόξινη της μαρμελάδας
Χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το νερό, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Με πολύ απαλές κινήσεις και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και βάζουμε το παντεσπάνι σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί το τυλίγουμε σε ρολό όπως είναι με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε μισή ώρα.
Το ξετυλίγουμε και το καλύπτουμε με τη μερέντα.
Το τυλίγουμε πάλι σε ρολό και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κορμού με μαρμελάδα.